Híradó

2010.06.06. 19:26 (vasárnap)

Kritikus éjszakára készülnek Ónodnál

Kritikus éjszakára készülnek Ónodnál

A település közelében ér össze a Hernád és a Sajó, ez a következő órákban körülbelül 10-15 centiméterrel tovább emeli az árvíz szintjét.

Hegedűs István jegyző elmondta: a homokzsákokkal megemelt gát a kisebb szivárgások mellett egyelőre a településen túl tartja a hatalmas víztömeget. Ennek ellenére körülbelül ötven házat körbevett már, amit az okozott, hogy a talajvizet jelentősen megemelte az árvíz. Körülbelül száz helyit ki is kellett telepíteni otthonukból, és úgy tűnik, további hasonló lépésekre lesz szükség.

Hozzátette: sok segítő érkezett a településre, de szükségük lenne rakodó- és szállító járművekre, köztük olyanokra, amelyek a töltéskoronán is tudnak közlekedni. Ezenkívül az éjszakai védekezéshez aggregátort valamint reflektorokat szeretnének beszerezni, mert a fáklyájuk elfogyott - mondta.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való