Híradó

2010.05.28. 13:29 (péntek)

Újabb gyanú Mesterházy Ernő ellen

Újabb gyanú Mesterházy Ernő ellen

Az ügyészség szerint csaknem 163 millió forintos kárt okozott a BKV-nak.

A BKV-ügyekben május 21-e óta a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódik a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint - a közleményükben csak a monogramján megnevezett - Mesterházy Ernőt csütörtökön újabb bűncselekmény megalapozott gyanújával hallgatták ki. Ezek szerint a férfi a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére a társaság egyes vezetőit arra utasította, hogy a társaság takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft-vel kössék meg.

A cég nem is lett volna képes önmagában a feladatok teljes körű elvégzésére. Emiatt ennek a vállalkozásnak a képviselője rávette a BKV-nál már régebb óta a takarítási munkákat végző céget egy konzorciumi szerződés megkötésére. Ennek következtében a közlekedési társaság egyes üzemi területein 2008-tól kezdve a korábbi költségekhez képest indokolatlanul magasabb áron végezték a takarítást.

Ezzel Mesterházy Ernő, mivel a gyanú szerint ő adott utasítást erre az üzletre, majdnem 163 millió forintos kárt okozott.

A takarítási szerződés kapcsán Mesterházyt bűnszervezetben, "felbujtóként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel" gyanúsítják. Mesterházy Ernő a főügyészség szerint érdemi vallomást tett, de tagadta bűnösségét és panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség közben pénteken indítványozta a bíróságon Mesterházy Ernő előzetes letartóztatásának újabb két hónapos meghosszabbítását.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való