Híradó

2010.05.18. 18:34 (kedd)

Vihar tépázta Budapest

Vihar tépázta Budapest

Felbecsülhetetlen károkat okozott az utóbbi napok időjárása Pest megyében is.

Látszik a megmaradt korlátdarabokon, mekkora volt a patak ereje. Fákat is kidöntött a víz, pár méterrel arrébb pedig szó szerint kimosta a töltést a sín alól. A Skanzen területén működő vonat most ezen a szakaszon nem jár, pedig a következő hetekben indul a szezon.

„Keddtől 16 ezer gyerek jelentkezett be a következő három hétre valamilyen foglalkozásra. Azért kell valami segítség, mert ezeket a gyerekeket el kell tudnunk látni” – mondta a szentendrei Skanzen igazgatója.

A múzeumnak több épülete is megrongálódott, 45-50 millió forintos segítségre van szükségük.

Pár kilométerrel arrébb, Visegrádon is látszik milyen pusztítással járt az ítéletidő. A Molnár patak több hidat is elmosott, egy autót csak daruval tudnának kiemelni.

Táblák figyelmeztetnek a pilisi parkerdőben: az aszfaltút és a turistaút is életveszélyes lehet. A felázott talaj és a széllökések miatt bármikor kidőlhetnek a fák.

„Mi is ilyenkor csak ritkán merészkedünk az erdőbe, mert veszély leselkedik ránk, természetesen már én is menekültem ilyen helyzetből” – mondta a kerületvezető erdész.
- Nem tud semmit csinálni ilyenkor az ember?
„Futni!”

Nemcsak az erdőkben veszélyes sétálni a következő napokban, a budapesti Margit szigeten is ugyanaz a probléma. Vizes a talaj, hatalmas széllökések vannak, gyökerestül fordulnak ki a fák.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való