Híradó

2010.05.05. 12:21 (szerda)

Műszaki hiba miatt sodródott ki a busz

Műszaki hiba miatt sodródott ki a busz

Feltehetően két elöregedett csavar okozta a kedd reggeli veszprémi buszbalesetet. A balesetben 11-en könnyebben sérültek.

A végleges szakértői véleményre még vár a busztársaság, de feltehetően két elfáradt, eltört rögzítőcsavar okozta a kedd reggeli buszbalesetet Veszprémben. A két csavar futóműalkatrészeket rögzített, de mivel nem bírta a terhelést, az egyik alkatrész leszakadt. - tájékoztatott a Balaton Volán Zrt. termelési igazgatója.

Csütörtökig az összes hasonló típusú buszon kicserélik ezeket a csavarokat, ez összesen kilenc buszt érint. Szöllősi József a Független Hírügynökségnek azt is elmondta: a busz sofőrjét már meghallgatták, ő azt mondta: vezetés közben azt vette észre, hogy balra húz a jármű és irányíthatatlanná válik.

A rendőrség szerint is feltehetően műszaki hiba okozta a buszbalesetet. Most azt vizsgálják, hogy váratlan meghibásodásról volt szó, vagy elhárítható lett volna a baleset.

Kedd reggel a helyi járatos autóbusz egy körforgalomból kihajtva áttért a szemközti oldalra, ott lecsúszott egy partoldalon, majd átszakította egy telephely kerítését, és az ott tárolt teli zsákok állították meg. A balesetben 11-en könnyebben sérültek.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való