Híradó

2010.04.16. 10:50 (péntek)

Kevesebben dolgoznak, de többet keresnek

Kevesebben dolgoznak, de többet keresnek

Az év első két hónapjában 3,5 százalékkal nőttek a reálkeresetek a versenyszférában.

A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél a bruttó átlagkeresetek az év első két hónapjában 3,7, a nettó átlagbérek 10,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A reálkereset (a fogyasztói árak 6,1százalékos növekedése mellett) 4,0 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az alkalmazásban állók létszáma 2010. január-februárban átlagosan 2 millió 613 ezer volt. A költségvetési szférában 740 ezren, a versenyszférában csaknem 1 millió 777 ezren dolgoztak. Ez a foglalkoztatottak létszámának 2,6 százalékos csökkenését jelentette.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete több mint 200 ezer forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké csaknem 198 ezer, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 209 ezer forintot ért el. A bruttó keresetek 3,7 százalékkal haladták meg az előző évit.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való