Híradó

2010.03.28. 16:57 (vasárnap)

Gázos gázáremelés

Gázos gázáremelés

Április 1-től nőnek az árak, de a különböző szolgáltatók áremelései között jelentős különbségek vannak.

Müller Jánosné pontosan nyilvántartja a kiadásokat. Még SMS-t is kap a gázszámláról. Áprilisban körülbelül 500 forinttal több lesz a levonás. De ha Müller Jánonsé nem Pécsett, hanem az ország másik részében lakna, akkor más összeg jönne ki. A szolgáltatók ugyanis április elsejétől eltérő mértékben, 9,7 és 12,2 százalék közötti mértékben emelnek árat. A drágulás mértékét az energiahivatal határozta meg. Így egy köbméter gáz bruttó ára áprilistól a FŐGÁZ-nál 125, az EON-nál 125,5, a GDF SUEZ-nél 127, a TIGÁZ-nál pedig 131 Ft lesz.

„Ez azért van így, mert ha egy kis területre több fogyasztó jut, akkor ezáltal alacsonyabbak a költségek. Ezért a Főgáznál kisebb mértékben emelkedett a földgáz ára” – mondta Bálint Norbert, a FŐGÁZ szóvivője.

De a gázszámlában nem csak a földgáz árát kell kifizetni. Mindegyik szolgáltató felszámol havonta 1250 forint alapdíjat, a fogyasztástól függetlenül. Ez az ár most nem változott.

A Magyar Szocialista Párt szerint az energiahivatal rosszul számolta ki a gázáremelést. A párt szerint elég lett volna csak öt százalékkal növelni az árakat, ezért kezdeményezték az Országgyűlés gazdasági bizottságának az összehívását.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való