Híradó

2009.12.30. 16:53 (szerda)

Jutalomosztás az APEH-nél és a VPOP-nál

Jutalomosztás az APEH-nél és a VPOP-nál

Egyhavi pluszfizetést kaptak, pedig a pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy idén nincs pénz a jutalmazásokra.

A miniszterelnök még áprilisban jelentette be, hogy milyen megszorításokat vezetnek be a gazdasági válság miatt.

Az APEH és a VPOP dolgozóinak is elvonták a tizenharmadik havi fizetését, majd először csökkentették, majd megszüntették az úgynevezett mozgóbérüket. Ez akkor járt, ha a pénzügyminiszter elégedett volt a hivatal eredményeivel, és engedélyezte a pluszbért. De ősztől már semmilyen extrafizetést nem írt alá Oszkó Péter. Decemberben mégis meggondolta magát.

„A pénzügyminiszter úr döntése alapján egyhavi mozgóbár kerül kifizetésre, differenciáltan. Ez a pénz már a számlákra került, karácsony előtt” – mondta el Sípos Jenő, a VPOP szóvivője.

A VPOP munkatársai átlagosan nettó 107 ezer, az APEH-ben dolgozók pedig átlagosan nettó 120 ezer forintot kaptak. Az APEH szakszervezetének elnöke szerint ez az ország sikere.

„Az adóhivatal működőképességének fenntartása nem a Pénzügyminisztérium érdeke. Hanem mondjuk a kórházaké és az iskoláké is. Akik ebből a pénzből részesülnek. Tehát ha mi jutalmat kapunk, akkor mindenki jól jár vele” – mondta Michalkó Péter, az Adó- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Michalkó Péter szerint az APEH-osok már nagyon elcsigázottak, annyit dolgoznak. A Fidesz másnak is adna jutalmat.

„Jogosan merül fel kérdés, hogy a rendőrök, a mentősök, a tűzoltók, a tanítók mikor kapnak jutalmat, hiszen az elmúlt hónapokban a kormány temérdek pénzt vont el az emberektől” – mondta Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az RTL Híradó kereste a Pénzügyminisztériumot, hogy megkérdezzük, miért adtak mégis jutalmat, de nem nyilatkoztak. Csak közleményt küldtek, amiben azt írják, hogy fent kell tartani az ösztönző rendszereket. Különösen az APEH-nél és a VPOP-nál.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való