Híradó

2009.12.28. 19:58 (hétfő)

Szigorítások Ferihegyen

Szigorítások Ferihegyen

Fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik majd az utasokat.

Ahogyan több nemzetközi repülőtéren, Ferihegy területén is szigorítják a biztonsági intézkedéseket. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője közleményében azt írja: fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik majd az utasokat, de emiatt jelentősebb torlódásra nem kell számítani. Bizonyos légitársaságok esetében a beszálló kártya bemutatásán túl szükségessé válhat az útlevél és a csomagok ellenőrzése is, melyhez az RRI rendőri felügyeletet biztosít.

"A bevezetett intézkedések célja, hogy a jövőben még intenzívebb ellenőrzéssel és rendőri jelenléttel biztosítsák Ferihegy légi közlekedés védelmét, és továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket" - áll a közleményben.

A Northwest Airlines járata 278 utassal és 11 fős személyzettel a fedélzetén Amszerdamból érkezett Detroitba, amikor húsz perccel a tervezett landolás előtt megszólalt a tűzjelző. Mind kiderült, az egyik utas - egy 23 éves nigériai férfi - megpróbált fölrobbantani egy nála lévő, egyelőre ismeretlen összetételű bombát. Az eszköz nem robbant fel, hanem begyulladt, és súlyos égési sérüléseket okozott a támadó egyik lábán. A lángot egy tűzoltókészülék segítségével és vízzel fékezték meg. A folyamatosan kiabáló férfit a személyzet tagjai és az utasok közösen gyűrték le. A pilóta közben rendben leletette a gépet a detroiti repülőtéren.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való