Híradó

2009.12.08. 11:29 (kedd)

Jócskán felemelnék a ponthatárokat

Jócskán felemelnék a ponthatárokat

A tervek szerint 2012-től 240 pont alatt nem lehetne bekerülni a felsőoktatásba.

Az elképzelések szerint tovább emelné az Oktatási és Kulturális Minisztérium azt a minimális ponthatárt, amellyel már be lehet kerülni egyetemre vagy főiskolára - mondta kedden újságírók előtt a tárca államtitkára. Arató Gergely kifejtette, hogy javaslatuk szerint 2012-től - a mostani 160 helyett - már 240 pontot kellene elérnie a diáknak ahhoz, hogy felsőoktatási intézménybe tudjon menni. Ezzel párhuzamosan emelnék az elérhető pontszámot is - tette hozzá. Az emeltszintű érettségiért a mostani 40 helyett ugyanis 50 pont járna, így összesen 500 pontot lehetne elérni.

Arató Gergely szerint a tervek azt a célt szolgálják, hogy a diákok alaposabb felkészülés után kerüljenek be a felsőoktatásba. A javaslatról most kezdődik az egyeztetés a felsőoktatási intézményekkel.

A pontszámítási rendszer lehetséges változásáról kedden írt a Magyar Nemzet.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való