Híradó

2009.10.27. 19:04 (kedd)

Veszélyes biciklizni, ha már korábban sötétedik

Veszélyes biciklizni, ha már korábban sötétedik

Az óraátállítás után korábban sötétedik, és ilyenkor általában több a biciklis baleset.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint hétfő este Cegléd, Nagykáta és Nagykőrös térségében ellenőrizték a gyalogosokat illetve a kerékpárosokat. Idén 1 gyalogos és 9 kerékpáros halt meg ezen a területen balesetben, a kockázatot pedig növeli, hogy az óraátállítás miatt korábban sötétedik. Az adatok szerint a halottak és a sérültek száma is nőtt.

A mostani akcióban kiderült, hogy a kerékpárosok 90 százaléka nem használja, de még felsorolni sem tudja, milyen eszközöket kellene este magánál hordania, hogy lásson és látszódjon az úton. A gyalogosoknál is hasonlóan rossz az arány, lakott területen kívül szinte senki nem viselte az előírt láthatósági mellényt. A rendőrök ezért első- és hátsó kerékpár-lámpákat valamint láthatósági mellényeket is osztottak hétfőn. 60 embert bírságoltak meg összesen 350 ezer forintra, 17 szabálysértési feljelentést tettek, két biciklist pedig előállítottak, mert ittasak voltak.

Forrás: Független Hírügynökség
Fotó: PMRFK
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való