Híradó

2009.09.26. 09:15 (szombat)

Ne száműzhessék a teherré vált családtagot

Ne száműzhessék a teherré vált családtagot

Szigorítják a gondnokság alá helyezés feltételeit - írja a Népszabadság. Az új polgári törvénykönyv szerint jövő májustól kizárólag bizonyos ügycsoportokra korlátozható a cselekvőképtelenség, vagyis a bíróságnak minden esetben mérlegelnie kell, hogy az érintett a belátási képesség hiánya miatt milyen területen nem tud megalapozott döntéseket hozni.

Új intézmény a támogatott döntéshozatal intézménye is, amivel lehetővé teszik, hogy az enyhén fogyatékos, vagy idős kora miatt leépült, de önálló életvitelre képes embereket segítsék a döntéshozatalban. A segítő ebben az esetben nem önállóan dönt, hanem támogatja a rászorulót. Újdonság az is, hogy bárki közjegyző, ügyvéd, vagy gyámhatóság előtt tehet előzetes jognyilatkozatot arról, mi történjen vele, illetve vagyonával, ha esetleg korlátozott lesz a cselekvőképessége - olvasható a cikkben.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való