Híradó

2009.08.08. 16:27 (szombat)

Lecsapnak a rendőrök a részeg bringásokra

Lecsapnak a rendőrök a részeg bringásokra

A bírság mértéke elérheti a 100 ezer forintot is.

Busz gázolt halálra egy kerékpárost a Csongrád megyei Derekegyház és Szentes között még 2006-ban. És egy másik hasonló baleset egy évvel ezelőtt: Szeged-Tápén egy autós elé esett a biciklis. Ő is meghalt.

„Halálos baleseteinknek egy jelentős része lakott területen kívül a kerékpáros elütés, és ezeknek a kerékpárosoknak a 10-13 százaléka ittasan, kivilágítatlanul kerékpározik, úgy kerül az autók kerekei alá” - mndta Radics Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

Biciklivel a kocsmába. Hazafelé viszont már nehéz egyenesen tartani a kerékpárt. A kerékpárosok legtöbben nem tudják, hogy ittasan nem ülhetnek nyeregbe. Ha megteszik, a rendőrség akár 100 ezer forint büntetést is kiszabhat rájuk.

„Idei év első félévében, amikor a véralkohol szint elérte, illetve meghaladta a 8 ezreléket, 57 esetben tettek kollégáim feljelentést. Közülük eddig 53 embert büntettek meg. A büntetési tétel átlagosan 26 ezer forint volt” – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elmúlt 5 évben összességében csökkent a balesetek száma Csongrád megyében, a biciklis baleseteké azonban nőtt. Ezért lépnek fel most szigorúbban a rendőrök a kerékpározókkal szemben.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való