Híradó

2009.07.09. 22:09 (csütörtök)

Ferihegy nyerte a zajpert

Ferihegy nyerte a zajpert

Nem okozhatott egészségkárosodást és az ingatlanok értékének csökkenését a zaj.

A pert egy erzsébet-bélatelepi ingatlan tulajdonosa indította a Budapest Airport ellen 4 évvel ezelőtt. Azt állította, hogy a ferihegyi repülőtér működése egészségkárosodást okozott számára, és csökkent házának értéke is. A felperes a repülőtér működési feltételeinek szigorítását, illetve a működés teljes beszüntetését kérte, mert szerinte a zajhatások meghaladták az előírt határértéket. Beadványában több mint 20 millió forint kártérítés megfizetését követelte.

A bíróság első fokon elutasította a keresetet, a felperes fellebbezett. A másodfokú ítélet azonban megerősítette az elsőt, vagyis semmilyen bizonyíték nem utal a Budapest Airport jogsértő magatartására. Az ügy azért is precedens értékű, mert több bírósági ügy van folyamatban, amelynek a most véget ért perhez hasonló jogi háttere van - írják a közleményben.

Hozzáteszik: a repülőtér üzemeltetője az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést tett, ami érdemben javított a környéken élők életminőségén. Példaként említik a településrészt érintő felszállási irányszög megváltoztatását, valamint a zajszigetelési programot.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való