Híradó

2009.06.30. 22:23 (kedd)

Nincs változás a menő szakoknál

Nincs változás a menő szakoknál

Továbbra is a vendéglátás és a gazdasági szakok a legnépszerűbbek a felsőoktatásban.

A műszaki, informatikai, illetve gazdasági képzés mellett töretlen népszerűségnek örvendenek a társadalomtudományi és a bölcsész szakok azok, amely azt mutatja, hogy a fiatalok pályaválasztását nemcsak az éppen aktuális munkaerőpiaci folyamatok befolyásolják - közölte az Educatio. Jó példa erre az ápolás és betegellátás szak, amelyen az egészségügyben tapasztalható problémák ellenére is csaknem ötven százalékkal nőtt a jelentkezők száma.

A tavalyinál sokkal többen jelentkeztek idén pénzügy és számvitel szakra is, amely a kilencedik helyről az ötödikre ugrott előre. Évek óta egyre többen választják a gépészmérnöki szakot, és népszerűbb lett a villamosmérnöki pálya is. Az előbbi a tizedikről a hetedikre, utóbbi a tizenharmadikról a tizenegyedikre lépett elő. A pszichológia szak valamelyest vesztett a népszerűségéből (a hatodikról a tizedik helyre esett vissza), de még mindig benne van a top tízben. Az andragógiát, azaz a „régi művelődésszervező szakot” húsz százaléknál is többen választották idén - derül ki az adatokból.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való