Politika

Megosztja a jobboldalt Zoltai Gusztáv kinevezése, akit Lázár János a főtanácsadójának kért fel. A politikusok mellett már közéleti szereplők is bírálják a MAZSIHISZ volt ügyvezető igazgatójának megbízatását.

Saját párttársától rendelt több mint 15 millió forintért krumplit a rászorulóknak Pestszentlőrinc fideszes polgármestere Ughy Attila, közpénzből.

Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani. Ez nem egy ellenzéki párt véleménye, hanem Hoffman Rózsáé, aki nemrég még államtitkárként felügyelte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozását.

A Nemzeti Bank korábbi elnökének magyarázza a jegybanktörvényt Matolcsy György egy nyílt levélben. Külföldi példákkal igazolja, hogy másutt is gyakorlat a jegybank ingatlanvásárlása.

Nemzetbiztonsági vizsgálatot követel a Demokratikus Koalíció a csalással megszerzett állampolgárságok ügyében. Az Index szerint valóságos maffia épült ki arra, hogy pénzért magyar állampolgárságot szerezzenek olyan ukránoknak és oroszoknak, akiknek nem volt magyar felmenőjük, és nem is tudnak magyarul. A nemzetpolitikai államtitkárság szerint már szigorítottak a szabályozáson.
 

Kártérítésre kötelezte Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága. Az első fokú ítélet szerint sérült a magyar parlamentben molinókkal tiltakozó ellenzéki képviselők szabad véleménynyilvánításhoz fűződő joga azzal, hogy megbírságolták őket.

További top sztorik

Graffitiket akarhattak fényképezni azok a fiatalok, akiket kedden késő este kaptak el a Nyugati téren a metróalagútban.

Apadnak a folyók, de még mindig harmadfokú az árvízvédelmi készültség az országban. Eddig 287 embert kellett kitelepíteni vagy kimenekíteni otthonából az erős esőzések és az ár miatt.

Hazaküldtek több beteget, köztük egy tüdőgyulladásos kisfiút is anélkül, hogy megvizsgálták volna. Elfogyott ugyanis a film a tatai kórház röntgen osztályán, kedden reggel. Ezt állítja egy tatai édesanya.

Hamarosan nem jelent extra költséget, ha bankkártyával akarjuk csekkjeinket befizetni a postán. Jelenleg ugyanis a befizetett összeg akár 20 százalékát is levonhatja a bankunk, így ez most a legdrágább tranzakciók közé tartozik

A virtuális valóság segítségével tanulhatnak ezentúl az egyik szombathelyi általános iskola diákjai. Olyan informatikai termet alakítottak ki nekik, ahol a monitorok előtt ülve bejárhatják például az ókori Rómát.

Végleg lebontják a Király utcában a 40-es számú házat, amit civilek már évek óta próbáltak megmenteni a teljes pusztulástól. 

Kevés pénzből sok jót tesz a kallódó gyerekekkel

A hírekből tudjuk, hogy milliárdokért épülnek stadionok, hogy álomfizetésért szerződnek játékosok, hogy a magyar válogatott még az észak-írektől is kikapott, és hogy vannak futballakadémiák, ahol szolgálati kocsival járnak a játékosok, a nem túl jó eredményeik ellenére. Ahol Boros Kriszta járt, a monori cigánytelepen,a gyerekek az örömért fociznak. Cserébe mindig megcsinálják a házi feladatot az iskolában. És több fiatalt a foci mentett meg a drogtól, a börtöntől.
 

Kormánykritikus szervezetek a kormány célkeresztjében

Miért van szükség rengeteg rendőrre egy iroda átvizsgálásához, ahol legfőképp nők dolgoznak? És miért került a kormány célkeresztjébe egy pénzosztó szervezet, amelyik a norvég állam Magyarországnak küldött támogatását osztja szét? Ellenségek? Bűnözők? Vagy pusztán az a baj, hogy olyan szervezeteknek is adnak pénzt, amelyek kritikusak az Orbán-kormánnyal? Serdült Szilvia riportja.
 

Történelmi vadkanvadászat, avagy Brezsnyev Magyarországon

Fegyverrel a kezében tárgyalt a magyar főtitkárral. Kapitális szarvasbikát tereltek a szovjet pártfőtitkár elé. Az úri passzió majdnem végzetes tragédiába fordult.
 

Egy ismert író, akiről keveset tudunk

Sokan gondolják úgy, hogy találkoztak vele, netán ők riportkönyveinek hősei. Moldova György kockás inget vett, így ment a munkások közé.

A Rubik kocka titka

A kockát, ami nálunk bűvös, a határokon túl Rubik. Nagyon büszkék vagyunk rá. Orbán Viktor, magyar miniszterelnök úgy beszélt róla, mint a magyar szellem szimbólumáról, Jose Manuel Barosso, az Európai Bizottság korábbi elnöke pedig az európai találékonyság ikonikus jelképét látta benne. Most már.

Kockáztattak és nyertek: Miben rejlik a világsiker titka?

Több százmilliós vállalkozások vezetői, ötletemberei, fiatal magyarok, akikről ránézésre azt hihetnénk, hogy egyetemisták, vagy világjáró informatikusok. Pedig a világ az ő gondolataikat lesi, a tőzsde és az amerikai elnök is rájuk figyel.

A mentorok teljes gőzzel készülnek az X-Faktorra

Vajon hogyan készül a megmérettetésre Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Szikora Robi illetve Little G?

Időjárás
RTL II Híradó

RTL II: Szakszervezetek szerveztek vitát

Ki tudja hatékonyabban képviselni Magyarország érdekeit az Unióban? Erről vitáztak a pártok európai parlamenti jelöltjei a Városligetben is. A szakszervezetek hívták vitára a demokratikus pártok képviselőit.

RTL II: Magyarország áll az utolsó helyen

Magyarország lemaradt a szomszédos országoktól az európai uniós csatlakozás óta eltelt 10 évben. Ez állapítja meg az Economist című brit gazdasági hetilap elemzése.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való