Politika

Nemzetbiztonsági vizsgálatot követel a Demokratikus Koalíció a csalással megszerzett állampolgárságok ügyében. Az Index szerint valóságos maffia épült ki arra, hogy pénzért magyar állampolgárságot szerezzenek olyan ukránoknak és oroszoknak, akiknek nem volt magyar felmenőjük, és nem is tudnak magyarul. A nemzetpolitikai államtitkárság szerint már szigorítottak a szabályozáson.
 

Kártérítésre kötelezte Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága. Az első fokú ítélet szerint sérült a magyar parlamentben molinókkal tiltakozó ellenzéki képviselők szabad véleménynyilvánításhoz fűződő joga azzal, hogy megbírságolták őket.

2,7 milliárd forintra pályázhatnak szeptember végétől a családok otthonuk energetikai felújítására. A nagycsaládosok és a nyugdíjasok arra is kaphatnak pénzt, hogy régi hűtőjüket újra cseréljék.
 

Budapesten csaknem kétszer akkora az átlagjövedelem, mint Szabolcsban. Ez is kiderült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-ról készített jelentéséből.
 

Polgármesteri bosszú Újszentivánon. Nem akartak túlórázni, állítólag ezért rúgta ki egy hete a polgármester az egész közmunkás brigádot a Csongrád megyei faluban. Legalábbis ezt állítja három asszony egy internetes videóban.

A focista David Beckham, a divattervező Vivienne Westwood, és a zenész Bob Geldof. Néhány név azok közül, akik Skócia Nagy-Britanniától való elszakadásáért vagy épp ez ellen kampányolnak.
 

További top sztorik

Igencsak meglepődtek azok, akik a fővárosban a Szent Gellért téren szálltak kedd reggel metróra, hogy munkába, iskolába induljanak. A Budapest Voices a capella együttes félórás koncertjét hallgathatták végig. Az énekesek szeretnek így zenélni, azt mondták, az utasok együtt énekeltek velük.
 

Lezuhant egy légibemutatón kétfedeles kisrepülőjével egy pilóta Guatemalában. A becsapódást több néző is felvette. A pilóta a csodával határos módon túlélte a balesetet, ami valószínűleg egy hibás manőver miatt történt.
 

Egyszerű konyha és egyetlen hozott alapanyag! Nyolc sztárséf, köztük egy Michelin-csillagos mérkőzött meg egymással, mindenki arra volt kíváncsi, hogy a másik mire képes profi eszközök és kukta nélkül egy egyszerű tűzhely mellett.

Egy étterem, ahol az étel és a személyzet is különleges

Évek óta működik egy különleges étterem Szekszárd belvárosában. Az étel nagyon finom, mindent helyi termelőktől vesznek, jól főznek, minden ételnek isteni íze van. Napi 80-90 törzsvendégük van, akiket a nevükön szólít a személyzet. De nem csak a jó hangulat és a jó étel miatt különleges ez a hely. Hanem azért is, mert az egyik pincér kerekesszékkel hozza ki a levest, a szakácsok nagyothallanak, az Ízlelő nevű étteremben csupa sérült ember dolgozik.

Elege lett a kisemmizett gazdáknak

Most a trafikügyekhez hasonló történik az állami földek elosztásánál. Gazdálkodók veszíthetik el egyik pillanatról a másikra a jövedelmüket. És ők sem értik, miért történt ez így. Azt mondják, akik nyertek, könnyen lehet, hogy nem a föld kell nekik, hanem az azután járó állami támogatás.

Történelmi vadkanvadászat, avagy Brezsnyev Magyarországon

Fegyverrel a kezében tárgyalt a magyar főtitkárral. Kapitális szarvasbikát tereltek a szovjet pártfőtitkár elé. Az úri passzió majdnem végzetes tragédiába fordult.
 

Egy ismert író, akiről keveset tudunk

Sokan gondolják úgy, hogy találkoztak vele, netán ők riportkönyveinek hősei. Moldova György kockás inget vett, így ment a munkások közé.

A Rubik kocka titka

A kockát, ami nálunk bűvös, a határokon túl Rubik. Nagyon büszkék vagyunk rá. Orbán Viktor, magyar miniszterelnök úgy beszélt róla, mint a magyar szellem szimbólumáról, Jose Manuel Barosso, az Európai Bizottság korábbi elnöke pedig az európai találékonyság ikonikus jelképét látta benne. Most már.

Kockáztattak és nyertek: Miben rejlik a világsiker titka?

Több százmilliós vállalkozások vezetői, ötletemberei, fiatal magyarok, akikről ránézésre azt hihetnénk, hogy egyetemisták, vagy világjáró informatikusok. Pedig a világ az ő gondolataikat lesi, a tőzsde és az amerikai elnök is rájuk figyel.

A mentorok teljes gőzzel készülnek az X-Faktorra

Vajon hogyan készül a megmérettetésre Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Szikora Robi illetve Little G?

Időjárás
RTL II Híradó

RTL II: Szakszervezetek szerveztek vitát

Ki tudja hatékonyabban képviselni Magyarország érdekeit az Unióban? Erről vitáztak a pártok európai parlamenti jelöltjei a Városligetben is. A szakszervezetek hívták vitára a demokratikus pártok képviselőit.

RTL II: Magyarország áll az utolsó helyen

Magyarország lemaradt a szomszédos országoktól az európai uniós csatlakozás óta eltelt 10 évben. Ez állapítja meg az Economist című brit gazdasági hetilap elemzése.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való