Politika

Új közgazdászképzést indítana Matolcsy György, de a Híradónk által megkérdezett közgazdászok szerint erre nincs szükség. A Nemzeti Bank elnöke egy interjúban ezt azzal indokolta, hogy jelenleg még mindig a neoliberális iskola tanait, és tévedéseit tanítják.

Vége a vakációnak, hétfőn reggel elkezdődött a tanév. Összesen körülbelül 1 millió 270 ezer diák ült iskolapadba.

Ma sem állt szóba az RTL Híradóval Mészáros Lőrinc, pedig most személyesen találkoztunk vele, Felcsút első emberével.
 

Sehol az új bérlők, ezért állataikkal együtt ott maradnak, ahol vannak és tovább gazdálkodnak- még ha ezzel törvényt is sértenek.

Négy év alatt minden papírpénz megújul- ezt hétfőn jelentette be a Nemzeti Bank. A pénzcsere négy év alatt 20 milliárd forintba kerül, először decemberben lehet majd új tízezressel fizetni.

Balog Zoltán miniszter személyesen ígérte meg nekik az iskolát, ezért nem engednek a nekézsenyi szülők. Összesen négy gyerek kezdte volna meg a tanévet a helyi iskolában, amit a miniszter ígérete szerint nem zárnak be.

További top sztorik

Visszavonulnak az ukránok a Luhanszki reptér térségéből is, miután egész éjjel lőtték őket a szakadárok.
 

Évtizedek után hétfőn újra felbőgtek a szirénák, vegyvédelmi próbariadót rendeltek el az ország több megyéjében és Budapesten.

Szeszélyesen indult a szeptember. Egy hidegfront ketté osztotta az ország időjárását. Nyugaton már ősz, keleten még nyár volt.
 

Házon kívül

Lebuktattuk a nőgyógyászt, aki zaklatta a pácienseit

Perverz és félreérthetetlen ajánlatokkal bombázta a fiatal terhes nőket, akik bíztak benne. Boros Kriszta sok megrázó riportot forgatott már, de talán ez viselte meg a legjobban.

Másra sózná a szegényeket Miskolc vezetése

Szegényexport Miskolcon: pénzt adna a város, hogy máshová menjenek élni, de a környékbeli települések sem kérnek belőlük.

XXI. század

A Rubik kocka titka

A kockát, ami nálunk bűvös, a határokon túl Rubik. Nagyon büszkék vagyunk rá. Orbán Viktor, magyar miniszterelnök úgy beszélt róla, mint a magyar szellem szimbólumáról, Jose Manuel Barosso, az Európai Bizottság korábbi elnöke pedig az európai találékonyság ikonikus jelképét látta benne. Most már.

Utazás a szocializmusba

Szervezetten utaztatták a fiatalokat a Jugó tengerpartra, NDK-s csoportokat a Balatonhoz. 16 óra buszozás és bőrkabát Isztambulból – ezek voltak a szocialista ifjúság nyaralási emlékei.

Fókusz

Konyhafőnök: Indul az önjelölt hobbiszakácsok harca

Több ezer jelentkezőből végül csak a legjobb 30 önjelölt hobbiszakács mutathatja meg főzőtudományát és bizonyíthatja, hogy a zsűri kemény kritikájától sem riad meg.

Fókusz Plusz

KONYHAFŐNÖK: „Egy jó szakácsnak nem csak főzni kell tudnia.”

Bernáth József, a műsor egyik zsűritagja segíteni szeretné a játékosokat, azonban ha az étel nem ízlik neki, kegyetlen lesz.

KONHYAFŐNÖK: „Kell, hogy legyen egyéni koncepciója”

Vajda Pierre ételkritikus szerint a jó szakács nem csak főzni tud, de ismeri a vendégek ízlésvilágát és kedvükre tud tenni.

KONYHAFŐNÖK: „Technika és szervezőkészség teszi a jó szakácsot”

Fördős Zé gasztroblogot vezet, ahogyan ő mondja, ő a hétköznapi gasztronómiával foglalkozik és nagy hangsúlyt fektet a kreativitásra.

Időjárás
RTL II Híradó

RTL II: Szakszervezetek szerveztek vitát

Ki tudja hatékonyabban képviselni Magyarország érdekeit az Unióban? Erről vitáztak a pártok európai parlamenti jelöltjei a Városligetben is. A szakszervezetek hívták vitára a demokratikus pártok képviselőit.

RTL II: Magyarország áll az utolsó helyen

Magyarország lemaradt a szomszédos országoktól az európai uniós csatlakozás óta eltelt 10 évben. Ez állapítja meg az Economist című brit gazdasági hetilap elemzése.