Házon kívül

2013.01.30. 23:05 (szerda)

Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson

Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson

Akadozik a rendszer, döcögve indul az év az államosított iskolákban. Diákok, tanárok és a Klebelsberg Központ vezetője beszélt a változásokról.

Elsőre nem tűnt egyszerűnek a forgatás. Amikor az iskolaállamosításról érdeklődtünk, sok intézményben telefonon szívesen meséltek a tapasztalataikról, de hogy kamera előtt is ezt tegyék, na, azt már nem. Hogy értsük meg, nyíltan nem kritizálnának, mert szeretnék megtartani az állásukat. Néhány iskolában azonban örömmel meséltek a változásokról. Nem panaszkodtak, tényeket soroltak, és remélték, hogy mindez csak átmeneti zavar, egy idő után beáll majd a rendszer. De egyelőre még olyan apróságokkal vannak elfoglalva, hogy meglegyenek az alapvető eszközök a tanításhoz, és hogy kiigazodjanak az új, bonyolult rendszerben. Fehér Krisztina keresett fel három államosított iskolát.

Nézze meg a Házon kívül riportját!

A korábbi adások riportjait itt megnézhetik >>>

Nézze meg a teljes adást az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való