Fókusz Plusz

2017.11.10. 14:00 (péntek)

Több mint 2 évtizede a zongora rabja

Több mint 2 évtizede a zongora rabja

A világhírű zongorista koncertpódiumok állandó vendége, évek óta járja a világot, mégis otthon, Hajdúböszörményben érzi igazán jól magát.

Koncert a Balaton közepén vagy éppen a Hyde parkban, 50 ezer ember előtt. Több száz millió néző a neten, Péter Bence úgy tűnik mindenben jó. A világhírű zongorista koncertpódiumok állandó vendége, évek óta járja a világot, mégis otthon, Hajdúböszörményben érzi igazán jól magát.

Ez volt az a klip, amivel 2 éve berobban a köztudatba. Michael Jackson születésnapjára készült az egyedi Bad feldolgozás. A különleges előadás, a Bencéből áradó tűz elvarázsolta a közönséget.

Több mint 2 évtizede a zongora rabja. Alig volt 2 éves, amikor felfedezték a tehetségét a nagyi zongorája mellett. Négyévesen zeneiskolába járt, hétévesen pedig komponált. A világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyetemére felvételizett, a bostoni Berklee College of Music-be, ahol kimagasló tehetségnek tartották.

Nemcsak Hans Zimmer, hanem rajta kívül még milliók követik a videóit. Azt mondja, hogy mindig is olyan feldolgozásokat akart csinálni, amelyhez büszkén adhatja az arcát és a nevét.

A Despacito szerzői még nem jelentkeztek, lehet, hogy irigyek arra, hogy a dal különleges zongoraváltozata több mint 50 millió megtekintésnél tart a közösségi oldalon.


Bence nemcsak a videoklipek miatt híres, hanem egy világcsúcs is fűződik a nevéhez. 2012-ben Guinness-rekordot ért el azzal, hogy 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán egy perc alatt.

Hiába ismerik erről is, nem szeret beszélni róla.

Sok munkája van mostanában, készíti az albumát, és járja a világot.

Ha valaki itthon szeretné őt megnézni egy koncerten, sokat kell várnia, legközelebb jövő augusztusban lép fel Magyarországon. Addig viszont tele a naptárja…

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való