KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
X
Másolás vágólapra

Egy különleges tréning, ami segíthet az autizmuson

2016.04.02. 20:00
Ricsi dühkitörései miatt tavaly családja még sokat szenvedett. Szülei egy évvel később már arra is jó esélyt látnak, amire korábban soha, hogy autista fiúk simán leérettségizik. Zoltán mentális tréningje most úgy látszik nemcsak a fiú, hanem az egész család sorsát fordította meg.

Ricsi 14 éves. Az autizmus enyhébb formájával él. Nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek. Egy évvel ezelőtt azonban ez nem így volt. A változás Zoltánnak köszönhető, aki egy általa kifejlesztett terápiával kezeli Ricsit már lassan egy éve. Zoltán azt vallja, mentális tréningjével, amit két éve alkalmaz, minden viselkedés zavaros emberen képes segíteni, így az autistákon is.

Az autizmusnak széles spektruma van, vannak, akik súlyosabban, mások kevésbé markánsan érintettek. Jellemzően bizonyos dolgokban jobban teljesítenek, másokban pedig egy kisgyerek szintjét sem érik el. Vannak olyanok, akik különleges képességekkel rendelkeznek. Az autizmus a szociális képességekben és a kommunikáció zavarában jelentkezik elsősorban.

Noel 17 éves. Autista. Emellett középsúlyos értelmi fogyatékos. Beszélni, írni, olvasni nem tud. Váratlanul ki tud zökkenni nyugodt állapotából, ilyenkor teljesen kontrollálatlan a viselkedése, és sokszor magában is kárt tesz. Legutóbb öt mentős és hét rendőr volt kint a családnál, amikor a fiú dührohamot kapott.

Olivér 11 éves, az autizmus széles spektrumának az eleje és a közepe között helyezkedik el. A kisfiú integrációs iskolában tanul, ahova egyéb képesség zavaros gyerekek is járnak. Olivér anyukája rendkívül fontosnak tartja, hogy mindenki megértse mi az autizmus. Meggyőződése, hogy elfogadással, segítséggel ők is egy közösség aktív tagjai lehetnek- és hisz abban, hogy így Olivér később önálló életre is képes lesz.

Van, aki úgy gondolja, hogy az autizmus súlyossága enyhíthető diétával, különféle fizikai, mentális terápiával. Az őket körülvevő befogadó környezet is fejleszti a személyiségüket. Zoli egy saját módszert alkalmaz. Nem kell elfogadni, de talán érdemes tudni róla.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Hozzászólások

A hozzászólások moderálás után kerülnek megjelenítésre.

0 hozzászólás

Hozzászólás:

500 karakter
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!