Fókusz

2015.11.16. 18:00 (hétfő)

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.

Tény, a numerológia szerint a 12 az úgynevezett tökéletes szám, azt már csak elrontani lehet. Sokkal kézzelfoghatóbb magyarázat, miszerint az Utolsó vacsoránál is tizenhárman ültek, és a 13. hely volt az áruló Júdásé. Ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a római birodalomban a péntek volt a keresztre feszítések napja, később Angliában az akasztásoké, szóval máris megvan a vészjósló párosítás: a péntek 13.

Péntek 13-án sokkal óvatosabbak az emberek, kevesebben vállalkoznak repülőutakra is. Péntek 13-án egészen eddig semmi olyan nagy világtörténeti esemény nem történt, ami erre a napra esett volna. A hírességek közül egyedül a rapper Tupac Shakur halt meg ezen a napon, igaz, ő annyira kereste a bajt, hogy aligha a balszerencse az oka, hogy lelőtték.

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

2015. november 13. viszont éppen péntekre esett. Azt, hogy valóban szándékosan választották-e ezt a napot a terroristák, talán sosem tudjuk meg, de valószínűleg nem. Számukra sokkal fontosabb volt, hogy aznap van a francia-német barátságos futball mérkőzés, ahol több robbantásos akciót is megpróbáltak kivitelezni.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való