Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Fókusz

2015.08.19. 18:30 (szerda)

Tudja, mi a vitiligo? Nem? Most megmutatjuk!

Tudja, mi a vitiligo? Nem? Most megmutatjuk!

Vitiligos találkozón voltunk. A Margitszigeten gyűlt össze a kis csapat, az ország több pontjáról érkeztek ide. Magyarországon a lakosság 1%-a érintett a betegségben, ami 100 ezer embert jelent. Ehhez képest a vitiligos közösségben csak néhány
ezren vannak.

Adriennt 2 hónapja ismerhették meg a Fókusz nézői, amikor úgy döntött, hogy speciális bőrbetegségét felvállalva addig eltitkolt foltjait megmutatja a nyilvánosság előtt. Azt mondják, azzal, hogy Adrienn a nagy nyilvánosság előtt felvállalta önmagát, példát mutatott a többieknek, és ez talán a bujkálás és titokzatoskodás végét jelentheti. Persze ez nem ilyen egyszerű, hiszen sokukról eddig a környezete se nagyon tudta, hogy vitiligos.

Michael Jackson is vitiligoban szenvedett, a nemzetközi alapítvány pólóján is az ő sziluettje látható. Jacko titkolta betegségét, de szerencsére van olyan, aki egyáltalán nem szégyelli. Chantelle Winnie amerikai modell, szépsége mellett többek között egyedi bőrének köszönheti ismertségét.

A vitiligo oka ismeretlen, sokszor lelki trauma és hirtelen stressz is elég ahhoz, hogy megjelenjen. Kezelhető, de nem gyógyítható. Nemcsak a fehér foltok zavaróak, hanem a társbetegségek, amelyek még jobban megnehezítik a vitiligosok életét. Azt mondják, egyre nyitottabbak és büszkébbek, de szeretnék, ha a társadalom is nyitna feléjük. Hosszú folyamat ez, de ők nem adják fel.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!