Fókusz

2016.01.06. 18:00 (szerda)

Széttépte szerződését Hosszú Katinka

Széttépte szerződését Hosszú Katinka

Robbant a bomba! A világ legjobb úszónője azt mondja: nem pénzt akar, hanem azt, hogy fejlődjön a magyar úszósport.

Rengeteg újságíró, a Magyar Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői hallgatták meghívottként, némileg dermedten a rövidtávot is ideszámítva 11-szeres világ és – ha ifjúsági eredményeit nem számítjuk – 19-szeres Európa-bajnok úszónőt. Aztán pár órával később, az Úszó Szövetség elnökét hallgattunk telefonvonal túlsó végéről, hasonlóan dermedten, miután kiderült, hogy privát interjúkat az úszónő két sajtóorgánum kivételével nem ad, mert a sajtótájékoztató eseményei nem a terv szerint alakultak.

Széttépte szerződését Hosszú Katinka

Nézzük összefoglalva. 2015 legeredményesebb európai úszónője decemberben az elméleti és technikai háttér fejlesztésére kérte a Magyar Úszó Szövetséget. Ennek eredményeképp Gyárfás Tamás, a Szövetség elnöke egy soha korábban nem ajánlott összegről, 12 millióról szóló felkészülési támogatásról szóló szerződést ajánlott Katinkának. Ezt a szerződést tépte szét ma, a szövetséggel kapcsolatos fenntartásairól tartott második sajtótájékoztatóján a világ első olyan úszója, aki egy időben tart világcsúcsot mindhárom rövid pályás vegyesúszó számban.

Széttépte szerződését Hosszú Katinka

Elmondta, hogy nem érzi feladatának, hogy a legújabb kutatásokat bújja, de nem a pénztámogatás, hanem a magyar úszók edzésmunkáját könnyítő fejlesztések hiányoznak.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való