Fókusz

2015.03.11. 17:00 (szerda)

Menni vagy menni? Lassan ez lesz a kérdés

Menni vagy menni? Lassan ez lesz a kérdés

Oxford, Harvard vagy Cambridge. A világ elit egyetemei ma már a magyar diákokat is tárt karokkal várják. Arra voltunk kíváncsiak, miért éri meg rögtön a középiskola után külföldre menni, és hogy jobbnak számít-e egy átlagos európai egyetem az itthoninál?  Kilyén Tamás riportja.

A budapesti gimnáziumokban átlagosan a tanulók 20%-a hagyná el az országot. Legtöbbjüket a kalandvágy hajtja. A felvételin pedig nem elsősorban a jegyeket nézik. Sokkal fontosabb egy jó motivációs levél és hogy valaki aktív közösségi ember.

A legtöbben mégis azt mondják, a 3 évvel ezelőtti röghöz kötéses hallgatói szerződés gondolkodtak el azon, hogy külföldre menjenek.  Az utóbbi idők legnépszerűbb célországa egyébként Dánia lett.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
 
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való