Fókusz

2015.11.30. 18:00 (hétfő)

Kleinheisler László történelmet írt

Kleinheisler László történelmet írt

Szerettünk volna találkozni és interjút készíteni az oslói hőssel, Kleinheisler Lászlóval, de klubja aláíratott vele egy szerződést, hogy csak a Videoton engedélyével szerepelhet és nyilatkozhat. Ők viszont erre nem adtak engedélyt, megkeresésünkre
is csak annyit válaszoltak, hogy nem kívánnak élni a megjelenési lehetőséggel, így szüleivel beszélgettünk Laciról.  

De ki az a Kleinheisler László? Tették fel sokan dühösen a kérdést, mikor meglátták a nevét a Norvégia elleni kezdőcsapatban, majd kérdezték a meccs után, de már libabőrösen és egészen más hangsúllyal. Laci Csobánkán nőtt fel, és bármikor visszatér oda, a falu apraja nagyja a csodájára jár és egy közös utcai focizásra mindig szakít időt. Jól ismerik őt, hiszen mindössze két éves volt, mikor ide költöztek édesanyjával és nevelőapjával, aki az elejétől fogva saját fiaként nevelte őt, és az első labdaérintéseit is neki köszönheti.

Kleinheisler László történelmet írt

Laciék nagyon szegények voltak, a családfő ideje nagy részét egy közeli kőbányában töltötte és kőfaragásból próbálta előteremteni a fia focicipőjére valót, de sokszor még így is kevés volt a pénz. László nevelőapukája úgy fogalmaz, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy fiának mindent előteremtsen, mert tudta, hogy ő azért született a világra, hogy futballista legyen.

Kleinheisler László történelmet írt

Ezt többek közt Bognár György egykori válogatott labdarúgó is észrevette, aki akkoriban a 3. kerületi utánpótlás egyesületben dolgozott. Személyesen utazott Csobánkára, hogy elhozza onnan az akkor még csak 9 éves Lacikát. Később Bognárék nem csak a tanulásban, de anyagilag is támogatták az ifjú futballista palántát, mert a család nem tudta volna finanszírozni a taníttatását.

Kleinheisler László történelmet írt

Kleinheisler László egyébként szakácsnak tanult, de szerencsére szakácskabát helyett focimezben maradt és a 3. Kerület után a Puskás Akadémián bontogatta szárnyait. Két évvel később profi szerződést írt alá a Videoton csapatánál, aminek papíron a mai napig is játékosa, ez a gyakorlatban viszont már koránt sincs így. Fél éve nem léphetett pályára az NB1-ben és a harmadosztályba száműzték, ahol szintén nem játszhat. Sőt, a klub hivatalos honlapjáról is levették a fotóját, mintha sosem lett volna a fehérváriak játékosa. A bűne csupán annyi, hogy kijelentette, nem Székesfehérváron képzeli el a jövőjét, ezért nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését.

Kleinheisler László történelmet írt

Mára nemzeti hőssé vált, mikor megkapta a lehetőséget élete első felnőtt válogatott meccsén, és döntő góllal hálálta meg a bizalmat, és megmutatta végre, hogy ki is az a Kleinheisler László.
 

A teljes adást megnézheti az RL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!