Fókusz

2015.12.07. 17:00 (hétfő)

Káosz vagy béke: mit jelent Obama bejelentése a világ számára?

Káosz vagy béke: mit jelent Obama bejelentése a világ számára?

Dübörgő fegyverek, bombák, tömeges kivégzések. Továbbra is forrong a Közel-Kelet miközben egyre több szereplővel bővül azon országok tábora, akik különböző okokból részt vesznek, vagy részt kívánnak venni az egyre jobban eszkalálódó konfliktusban.

Barack Obama ma az eddigieknél nyomatékosabban sürgette az Iszlám Állam elleni fellépést és a kialakult közel-keleti helyzet rendezését. Most A San Bernardinó-i robbantás, a párizsi merényletek és a londoni késelés hatására az Iszlám Állam elleni erők úgy néz ki végül összeállnak, bár minden fél máshogy képzeli el a helyzet rendezését a térségben.

A nagyhatalmi érdekellentétek miatt azonban késlekednek az eszkalálódó problémára adott igazi válaszok és mindeközben az ISIS már a térség harmadik, teljesen szétesett államában, Afganisztánban is megjelent.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való