Fókusz

2015.11.26. 14:49 (csütörtök)

Háború, ami a virtuális térben zajlik

Háború, ami a virtuális térben zajlik

Dübörgő fegyverek, robbanások, káosz, fegyveresek és szélsőséges iszlám csoportok. Sokat látott háborús képek az Iszlám Állammal vívott harcokról. Ezek pedig ugyanazzal az ellenséggel vívott, párhuzamos háború képei. A láthatatlan harcok katonái a hackerek. A virtuális lövészárkokban a szigorúan titkos kormányzati hálózatokat védő számítógépes szakemberek néznek farkasszemet a „kiberkalifátus” katonáival.

Ennek a propaganda gépezetnek részét képezik a profi módon felvett és összevágott filmek, és a toborzó videók. A kiberháború nem új jelenség, viszont eddig nem volt jellemző a terrorszervezetekre. A kibertámadások fő célja a hadi vagy az ipari információszerzés, vagy a kiszemelt rendszerek zavarása. Az Iszlám Állam interneten folytatott hadviselése új korszakot nyitott a terrorizmus történetében és ez nagy kihívások elé állítja a fejlett országokat véli Mark Maiffret.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való