Fókusz

2015.05.13. 17:05 (szerda)

Ha szépségversenyt nyer a gyerek, nagyobb lesz az önbizalma?

Ha szépségversenyt nyer a gyerek, nagyobb lesz az önbizalma?

Szebben mondja majd a verset az oviban, és könnyebb dolga lesz az iskolában? Ezt állítják legalábbis azok a szülők, akiket ilyen megmérettetésre hurcolnak gyerekeik. Vagy fordítva. Mert ha a kicsinek nincs kedve szerepelni, úgyis kihisztizi magának, hogy vigyék haza. Gál Petra riportja.

A budapesti versenyen sorra nyíltak a gyerekszépség-bőröndök, amelyek mindenféle kelléket és csecsebecsét rejtettek, hogy segítségükkel még szebb legyen a csemete. A szépségversenyen természetesen ott volt az elmaradhatatlan sminkes, és fodrász is. A hajszobrász szerint a göndör fürtök tarolnak, de azért akadnak cifrább kérések is.

A szegedi Szekeres Roland még csak kilenc éves, de őt választották a világ legszebb kisfiújává. Imádja a focit, a kézilabdát és a pózolást is, kicsi kora óta. Az öt napos törökországi világversenyen bár kifáradt, de minden pillanatát élvezte. Azt mondta, azt azért sose lehet megszokni, hogy az utcán megállítják, lefényképezik. Édesanyja azt mondta, eléggé felbolydult az életük, de ők továbbra is szerénységre nevelik a fiukat, hogy a korán jött siker ne okozzon később problémát.

A budapesti szépségversenyen találkoztunk Lucával, aki hét és Petrával, aki 4 és fél éves. Mindkét lány anyukája szerint lányaik itt, a szépségversenyen tudnak kiteljesedni. Volt olyan is, aki mindkét csemetéjét benevezte a versenyre. Bohus Blanka eddigi eredményei miatt öt évesen már a zsűriben foglalt helyet.

A szülők azt mondták, egy ilyen díj olyan, akár egy dicséret a versmondásért, vagy egy jó jegy matematikából. De hogy ezt melyik gyerek hogyan tudja feldolgozni, csak évek múlva derül ki.A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

 

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való