Fókusz

2015.06.02. 12:39 (kedd)

Felajánlotta a veséjét, életet mentett

Felajánlotta a veséjét, életet mentett

Vajon bárki képes lenne arra, amit Napsugár tett Györgyiért? Merthogy ő nem kevesebbet, mint saját veséjét adta oda gyerekkori legjobb barátnőjének. Hollósi Szandra riportja.

Magyarországon minden tizedik ember érintett ebben a betegségben és évente mintegy 500-600 ezer vesebeteg szorul gondozásra. A várólistán több mint ezren vannak, sokaknak akár négy évbe is telik mire egészséges szervet kapnak.

Magyarországon nem mindenki lehet vesedonor, csak olyan rokon vagy érzelmileg az egyénhez kötődő személy, akinek a vércsoportja is egyezik és nincs a műtétet kizáró betegsége. Kockázatok persze – ahogy minden operációnál – itt is vannak.  

Napsugárnál nem volt kérdés, hogy segít gyerekkori barátnőjén, aki már 10 éve beteg, és akinek a lánya adta volna oda a veséjét, ha nem jön közbe egy kis probléma.

Györgyi a mai napig hálás  barátnőjének, aki mindig is szeretett volna valami nagy dolgot véghezvinni az életben. Most sikerült is neki.

 

A Fókusz teljes adását visszanézhetik az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való