Fókusz

2014.09.12. 14:13 (péntek)

Czeizel Endre súlyos betegen is a kismamákhoz beszélt

Czeizel Endre súlyos betegen is a kismamákhoz beszélt

A 70-es évek televíziós tudományos ismeretterjesztő és orvosi felvilágosító műsorainak házigazdája sajtótájékoztatót tartott. A professzor két hete esett át kemoterápián. A 79 éves orvos-genetikusra pénteken a teljes magyar sajtó kíváncsi volt, sőt a Szent Margit Kórházban is híre ment.

Az orvos-genetikushoz a hozzá fordulókon kötelességének érezte segíteni. Főleg a kismamák látogatták, akiknek Czeizel doktor várandóssággal kapcsolatos tanácsokat adott, de népszerű volt terhességi gondozó hálózata is.

Az újságírók, orvosok, kismamák is védőmaszkot kaptak, hogy a beteg professzor életét megvédjék, aki még a sajtótájékoztatón is a kismamákról és az újszülöttekről beszélt.
Czeizel azt mondta: „Az embereket boldoggá a szerelem, kiegyensúlyozottá a jó magánéletük és megelégedetté a gyermekeik teszik.”

Érdemei közül kiemelkedik az „Öröklődés titkai” és „Születésünk titkai” című sorozat, a korszerű gyermekvállalási módszerek népszerűsítése, a tudományos ismeretterjesztés.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való