Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Fókusz

2014.02.19. 19:00 (szerda)

József, a drogdílerek réme

József, a drogdílerek réme

A hivatásos kábítószerkereső kutyus talán hat kiló sincs, a kicsi yorkie szaglása azonban mindenkinél biztosabb. József, a rendőr yorkie kameránk előtt is vállalta a drog keresést!

JÓZSEF: Kis kutya, nagy fogások

Nem ismer félelmet, ugatása vérfagyasztó, jól megtermett, 40 kilós, ilyen egy átlagos rendőrkutya. Ezzel szemben József, Magyarország egyik legjobb orrú kábítószer kereső szolgálati kutyája inkább… nos, nincs mit szépíteni… cuki!?!

Apró termete és cukisága ellenére József rendkívüli szaglásával a drogdílerek réme lett az évek során. A kiképző központban, egy bűntett helyszínévé alakított szobában teszteltük a kis yorkie-t.

Az általában ölebként tartott yorkshire terrier makacs, merész és vállalkozó kedvű. Józsefben Tibor kislánya látta meg a különleges képességet, egy játék során. Ez a csokoládé színű óriásuszkár pedig Józsi pajtása, a család másik kedvence. Különlegessége, hogy orosz kiképzést kapott, így csak oroszul ért. Várhatóan ő is rendőrkutya lesz.

Józsefnek nemcsak szaglása és merészsége vált előnyére, hanem a picurka termete is. Rendőrkutyákat először az 1700-as években kezdtek alkalmazni Angliában. Tudományosan bizonyított tény, hogy a kutya minden magából szagot kibocsátó anyag keresésére megtanítható. Magyarországon a körülbelül 700 szolgálati kutyából 100 kábítószer kereső.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!