Fókusz

2013.03.22. 20:00 (péntek)

Gyerekek a kommunikációs technológia csúcsán

Gyerekek a kommunikációs technológia csúcsán

A 8 és 14 év közötti gyerekek legkedveltebb elfoglaltságaikhoz, a zenehallgatáshoz, tévézéshez, tanuláshoz, játékhoz a legmodernebb eszközöket, okostelefont, tabletet, interaktív tévét, játékkonzolt használnak. Ők a Z generációs fiatalok.


Legtöbbször hol és hány órakor? Mennyit használják a technikát? Hogy állak ehhez a szülők? Erről készített kutatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012-ben. Az előző ilyen 2007-ben publikált kutatás óta eltelt öt évben a helyzet alig változott. A tinédzserek mobilvilágban élnek és rengeteg eszközt használnak. A Z generációs gyerek életében ma a mobil a legelterjedtebb ajándék.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való