Fókusz

2012.08.17. 18:40 (péntek)

Izommamik és izompapik a javából

Izommamik és izompapik a javából

Egyáltalán nem mai csirkék már, mégis sokan megirigyelhetnék az alakjukat és kitartásukat. Főállású nagymamák és nagypapák, akik szabadidejük egy részét az unokákkal, másik részét pedig az edzőtermekben töltik.

Somogyi Ottó, a 97 kilós izompacsirta, aki egyébként építészmérnök, 18 évesen kezdett el testépíteni egy pincében, azóta pedig számos versenyen bizonyított: felnőtt kategóriában kétszeres nemzetközi, a 40 év felettiek között pedig négyszeres magyar bajnok volt.

Ha versenyidőszak van, keményen edz és csirkemellet vagy halat eszik. Jelenleg egy decemberi világbajnokságra készül Thaiföldre. Nem tervezi, hogy befejezi pályafutását, azt mondja a Mr Olimpiák is sokszor 50 év körüliek.


Kriszta 5 éve a harmadik gyermeke születése után 98 kilósan ment először a konditerembe, mert fogyni szeretett volna. Hat hónap alatt 38 kilótól szabadult meg, ám ezzel nem elégedett meg, beiratkozott egy testépítő iskolába.

Soha semmilyen versenyen nem indult még, ám most éjt nappallá téve edz, mert célja az, hogy Európa-bajnok legyen, méghozzá egy naturális testépítő versenyen, ahol semmilyen doppingszer nem megengedett.


A nyolcvanas években különféle versenyeken indulgatott, később pedig egy nemzeti bajnokságon a 60 feletti muszklipapák között győzedelmeskedett. Gombos Miklós az a figura, aki után már csak azért is megfordulunk a strandon, mert elképednek azon, hogy ilyen idősen hogyan is lehet valaki bombaformában.

A muszklipapa is addig fog edzeni és versenyezni, míg azt egészségi állapota engedi.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való