Fókusz

2012.06.21. 19:40 (csütörtök)

A megcsalástól a gyilkosságig

A megcsalástól a gyilkosságig

Bár a modern huszonegyedik században a nemek közti egyenlőséget valljuk, a hűtlen asszonyokat még mindig jobban elítéli a társadalom, mint a félrekacsingató férfiakat.

Magyarországon évente 20-25 szerelemféltésből elkövetett gyilkosság történik.

A szociológus azt mondja, arra nincs adat, hogy a férfiak, vagy a nők lépnek félre többször, ám az biztos, hogy a nőket még mindig jobban elítélik miatta. Ezek összetett biológiai, kulturális és társadalmi viszonyokra vezethetőek vissza.

Hat eldördült lövés, két kioltott élet – hűtlenség miatt, Balatonfüreden. Egy rendőr megölte felesége szeretőjét, majd öngyilkos lett. Az elmúlt 14 nap különféle mendemondák kaptak szárnyra az esettel kapcsolatban. A város, most úgy tűnik, felmentette a riválisát agyonlövő férjet, és az orvost is. A tragédiáért egy embert okolnak, a hűtlen feleséget. Edit nem vehetett részt sem férje, sem szerelme gyászszertartásán.

Két évvel ezelőtt a 16 éves Alexandra holttestére egy elhagyatott épületben talált rá két férfi. A rendőrség szerint a lányt a nála két évvel idősebb barátja ölte meg azért, mert az szakított vele.

Féltékenységből követték el az utóbbi idők egyik legborzalmasabb gyilkosságát. Egy férfi bozótvágó késsel támadt egykori szerelmére és párjára. A Salgótarjáni macsétás gyilkosság néven vonult be a magyar bűnügyi krónikákba.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való