Fókusz

2012.01.18. 19:00 (szerda)

Magyar áldozata is van a Concordia balesetének

Magyar áldozata is van a Concordia balesetének

Fehér Sándor hegedűművész holttestét kedden találta meg az olasz hatóság. A hegedűművész kollégájával, Csanya Jenővel együtt dolgozott a hajón. A tragédia estéjén harmadik társukkal együtt próbáltak menekülni a kabinból.

Jenő azt mondja, a híresztelésekkel ellentétben Sándor nem fordult vissza a hegedűjéért. Mindhárman inkább az utasoknak próbáltak segíteni. Lehet, hogy később ez vezethetett a tragédiához.

Az olasz hatóság szerdán nyilvánosságra hozta a hajótörésben eltűntek névsorát. A listán 28 név között Fehér Sándoré is szerepel, szerda délután azonban hivatalosan megerősítette a magyar külügyminisztérium a hegedűművész halálát. A másik eltűnt magyar nő neve viszont nem szerepel a listán.

A keresést azonban szerdán szüneteltette az olasz hatóság, mert az oldalára dőlt hajó megmozdult, és tovább süllyedt.

A helyzetet csak tetézi, hogy a tragédia elkerülhető lett volna. A hajó este tíz óra körül futott zátonyra, ám a kapitány állítólag csak fél órával később adott vészjelzést, és csak egy órával később rendelte el a hajó elhagyását.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való