Fókusz

2010.10.25. 16:09 (hétfő)

Hullámok hátán hasították a tengert

Hullámok hátán hasították a tengert

Az Adria egyik utolsó eldugott gyöngyszeme, Cres szigete adott otthont a magyar tengeri nagyhajós bajnokságnak, itt gyűlt össze a magyar vitorlástársadalom krémje.

A vitorlázást sem lehet elég korán elkezdeni. A sokat látott kapitány szerint ebbe a sportba vagy rögtön beleszeret egy fiatal, vagy soha nem lesz belőle szenvedélyes hajós.

„Veszel 10 gyereket, aranyos, mozgékony, príma srácok és elviszed őket vitorlázni, a végén a 10-ből valószínűleg 1 marad olyan, aki tehetséges is, és meg is szereti, a többi szép lassan lekopik és elmegy bélyeget gyűjteni, horgászni” – mondta Frigyer Attila.

Még a régi vitorlázó családokban sem feltételnül száll a vitorlázás szenvedélye apáról-fiúra. Kivételek mindig vannak, például a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas, aki egy nagy vitorlás dinasztia tagja. Az árbóctörést azonban ezen a versenyen nem tudták megúszni.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való