Fókusz

2015.07.29. 14:37 (szerda)

Belgiumba indult, egy hónapja nem találják a férfit

Belgiumba indult, egy hónapja nem találják a férfit

Egy 31 éves, szellemileg nem teljesen ép férfit munkaszerződés nélkül vihettek Brüsszelbe dolgozni? A férfi egy hónapja nem jelentkezett családjánál, akik elkeseredésükben a hatóságokhoz, a nagykövetségekhez és a Fókuszhoz fordultak. Polgár Géza riportja.

A fiának kőműves munkát ígért a szomszéd falu egyik külföldi munkaerőt toborzó vállalkozója. A családnál is jártunk és a munkaközvetítő házánál is, közben a rendőrség feltette oldalára az eltűnt fiú képét. Közbenjárásunknak így legalább egy eredménye volt.

Ecseg 1300 lakosú kisközség Nógrád-megyében. A polgármester szerint 160 közmunkahelyre volna igény, de csak úgy 70-et tudnak biztosítani. Itt, Ecsegen el a Szénási család, az apa rokkantnyugdíjas, az anya közmunkás. Eszter egy hete meg a hagymát szedte es vitte az oviba.

Szegényes házban élnek. Otthon az asszony kertkapuban naphosszat várja, újra felbukkan-e a fia. Sándor ugyanis Belgiumba június hetedikén ment dolgozni majd eltűnt.  A községben mindenki Sándorért aggódik. Anyja most egy asszonyhoz visz, akinél a fiú korábban kisebb házi munkákat végzett. Erzsi néni szerint a Sándor szorgalmas, de csak egyszerű feladatokra képes. Kérdés, milyen munkára alkalmas így Brüsszelben. A szomszéd községben, Bulyákon lakik a férfi, akivel Szénási Sándor több mint 60 napja elhagyta az országot. A kisbuszos férfi most is Belgiumban van, ezt már sógornőjétől és testvérétől tudjuk meg. Ma késő délután a belga konzulátus írt, hogy Sándort a hatóságok 22 napja igazoltatták. Kérték, hogy hagyja el az országot, érvényes okmányok hiányában. Többet nem tudnak róla.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való