Fókusz

2016.01.20. 14:51 (szerda)

Az ISIS egy 1400 éves monostort tett a földdel egyenlővé

Az ISIS egy 1400 éves monostort tett a földdel egyenlővé

Irak legrégebbi keresztény monostorát is lerombolta az Iszlám Állam. A rombolás valószínűleg 2014 szeptemberében történt, a műholdképek elemzését most hozták nyilvánosságra.

A Szent Illés monostor helyén semmi sem maradt, csak romok. A monostort egy asszír szerzetes alapította, mindig is hányatott sorsú építmény volt. A XVIII. században 150 szerzetest lemészároltak itt, mert nem tértek át az iszlám hitre. Évszázadok óta keresztény zarándokhely volt, most az Iszlám Állam útjában állt.

1743-ban egyszer már lerombolták a monostort, de aztán sikerült újjáépíteni. Most 1400 év történelme pusztult el véglegesen.

Az ISIS egy 1400 éves monostort tett a földdel egyenlővé

Több mint 100 olyan jelentős történelmi hely van, amelyeket az ISIS a földdel tett egyenlővé. Az UNESCO háborús bűntettnek nevezte a kulturális örökség elpusztítását. Amit pedig nem pusztítanak el, eladják, az elrabolt műkincsekkel kereskedve sok millió dolláros haszonra tett szert a terrorszervezet.
 

A teljes adást megnézhetik az RTL Moston!
 
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való