Fókusz

2015.07.29. 14:33 (szerda)

A holnap mámorában: bámulatos díszletek és sztárfellépők a Tomorrowlanden

A holnap mámorában: bámulatos díszletek és sztárfellépők a Tomorrowlanden

A világ legnagyobb elektronikus zenei bulija. Az idén 11 éves Tomorrowlanden 5 nap alatt több mint 400 ezren partiztak, a fesztivál kempingjében 35 ezren pihentek. A legnagyobb sztárdj-k pörgették a lemezeket 16 színpadon.

A mostani Tomorrowland azonban magyar szempontból is különleges volt. Egy budapesti fiatalember nyerte meg a fesztivál videópályázatának fődíját. Ott voltunk a magyarok kempingjében és megnéztük Julia Carpenter buliját is: ő az egyetlen magyar dj, akit már háromszor visszahívtak a belga mesevilágba! A magyar partiküldöttség busszal indult a Tomorrowlandre, több mint egy napig utaztak, mire megérkeztek a belgiumi Boomba, a parti helyszínére.

A fesztiválozókat csak péntek délben engedték be a buliba, több ezren özönlötték el a Brüsszeltől fél órányi autóútra lévő közparkot, amely minden júliusban egy hétvégére csak az elektronikus zenéé. A Dreamville, azaz az Álomfalva nevű kempingben szálltak meg a magyarok is. Köztük volt az a 21 éves fiatalember, aki idén több tízezer pályázó közül nyerte meg a Tomorrowland videóversenyét. A fesztivál főtémájára, a Melódiára kellett készíteni egy klipet. Attiláé lett a legjobb a szervezők szerint, így ő kapott egy négyszemélyes VIP-belépőt. Igaz, hogy már harmadszor jár a fesztiválon, de még mindig lenyűgözi a Tomorrowland.

Idén az Oscar-díjas Hans Zimmer írta meg a Tomorrowland himnuszát, az Egység Szimfoniáját, amelyet az egyik színpadon a Belga Szimfonikusok adtak elő. Ráadásul feldolgozták több sztárdj slágerét is: itt például az Opera nevű színpadnál Avicii egyik dalát adják elő. Eközben körbeadták azt a zászlót, amelyet több nemzet lobogójából varrtak össze. A buli nemzetköziségét nemcsak az óriászászló jelképezte. Felépítettek egy hatalmas hidat, amelynek Egy Világ a neve. A fesztiválozók fába vésett üzeneteiből áll össze a híd, közte van az ENSZ-főtitkáré, Ban Ki Mun-é is.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való