KERESÉS search-close

Akinek több nyelv van a fejében

szerző:
2011.08.01. 11:46
Körülbelül 10 évvel ezelőtt mutattuk be a Fókuszban Dabi István írót, fordítót, aki állítása szerint 100 nyelven képes írni, olvasni, a munka elején persze szótár segítségével.
2011.08.01.

- Nyelvzseni - mondják róla, ő pedig már akkor azt állította, hogy nincs ebben semmi különös, olyan, mintha valamennyi nyelv ott lenne a fejében, csak rá kell hangolódnia. Dabi úr ma is jól van, ugyanúgy a nyelveknek és a könyveknek él.

A Fél Kettő vendége volt Fehérné Kovács Zsuzsa, az ELTE fonetikai és logopédiai tanszékének docense, aki arról beszélt, hogy mennyire fejleszthető a nyelvérzék, és hogy könnyebb-e megtanulni a sokadik nyelven, vagy majdnem ugyanannyira nehéz, mint az első.

Nézze meg a Fél Kettő riportját!

A Fél Kettő riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való