Juhász Marci az utolsó körben bukott el

2012. május 24. 12:37

Kialakult az idei Csillag Születik döntőjének mezőnye. Szirota Jennifer, a Quantum XXL, valamint Mészáros János Elek küzdhet meg a végső győzelemért, ez pedig azt jelenti, hogy Juhász Marci búcsúzott az elődöntő után a versenytől.


21:47 - Lezárult a szavazás, ezzel pedig eldőlt, hogy kik lesznek az idei Csillag Születik döntősei. Elsőként Szirota Jennifer érezhette magát a döntőben, másodikként a Quantum XXL tudta meg a jó hírt, a végén tehát Juhász Marci és Mészáros János maradt. A két énekes közül végül János örülhetett, tehát a népdalénekes borsodi fiú esett ki.

21:32
- Talán meglepő, de Fluornak sem mindig a partykon jár az esze. Mr. Mizu nagy örömmel szokott elmerülni az underground zene világában, így ismerkedett meg az Indigó utca zenészeivel, akikkel egy közös produkciót hoztak össze a mai estére.

21:24
- A négy döntős produkció együtt lépett színpadra. Roy és Ádám Egyetlen hang című dalát adta elő a három énekes versenyző, a Quantum XXL tagjai pedig természetesen tánccal működtek közre az előadásban.

21:06
- Szabó Ádám és a Kávészünet nevű formáció is a Csillag Születikben tűnt fel először, most pedig összeálltak, hogy közösen adják elő Ady Endre Párizsban járt az ősz című versének megzenésített változatát.

20:57
- Mészáros János is elénekelte a Nessun Dormát, amelyet az élő showba jutás előtti végső párbajon adott elő. Puzsér Róbert Paul Pottshoz hasonlította Jánost, viszont szerinte Potts valódi operaénekes, míg János egy jó hangú dalénekes. Hajós András úgy hallotta, hogy Pottsnak is lenne mit irigyelnie Jánostól, mert neki bár a magas hangjai nem annyira biztosak, a mélyebb hangjai viszont tisztábbak a brit énekesnél. A pontok: Pokorny Lia 8, Hajós András 10, Hernádi Judit 10, Puzsér Róbert 6.

20:51
- Szirota Jennifer második produkciója is ismétlés, hiszen a fiatal lány a Csillag Születik előtt az X-Faktorban is próbálkozott korábban, így újra, ezúttal élőben énekelhette el azt a dalt, amellyel egy ország megismerte. Jennifer Hudson One night only című dala után Hajós András szerint akár azt is lehetne mondani, hogy ő a dal eredeti előadója után a második Jennifer, de ez talán még egy picit túlzás lenne. A zsűri pontjai: Pokorny Lia 10, Hajós András 10, Hernádi Judit 10, Puzsér Róbert 4.

20:44
- Juhász Marci is előadta azt a produkciót, amivel bekerült a legjobb 12 közé, a Ha kihajtom a libámat című népdalt gitárral és szájharmonikával kísérte. Pokorny Liának minden alkalommal a szívébe hasít Marci hangja és sírásra fakasztja, Hajós András szerint pedig már lassan borsodi férfi lesz abból a borsodi fiúból, aki ezt a dalt legutóbb énekelte nekik. A zsűri pontjai: Pokorny Lia 10, Hajós András 9, Hernádi Judit 9, Puzsér Róbert 6.

20:27
- A Quantum XXL második fellépése természetesen már egy vadonatúj koreográfiát hozott, amely a Singing in the brain címet viselte. Pokorny Lia szerint kimeríthetetlen az, ami a fiúk agyában van, sosem lehet tudni, hogy mit hoznak legközelebb. Hernádi Judit, a Heti hetes tagjaként külön kiemelte, hogy milyen jó, hogy a fiúk heten vannak, ezzel a létszámmal ugyanis sokáig tud sikeres lenni egy csoport. A pontok: Pokorny Lia 9, Hajós András 9, Hernádi Judit 10, Puzsér Róbert 8.

20:17
- Szirota Jennifer is ismételt, ő is azzal a dallal készült mára, amellyel bejutott az élő showkba. Hernádi Judit szerint nagyon nagy a különbség a két előadás között és nem azért, mert Jenni jobban énekel, hanem mert elhitte magáról, hogy tényleg tud gyönyörűen énekelni. Puzsér Róbert szerint a fiatal énekesnő még nem tudja, hogy mi a küldetése, e nélkül pedig nagyon nehéz sikeresnek lenni, a kritikus szerint társakkal, egy közös munka során derülne ki, hogy ki is az a Szirota Jennifer. A zsűri pontjai: Pokorny Lia 10, Hajós András 10, Hernádi Judit 10, Puzsér Róbert 7.

20:09
- Juhász Marci múlt héten végre saját dalával lépett a Csillag Születik színpadára, ezen a héten pedig úgy döntött tovább halad a megkezdett úton. Hurrikán című dalával Pokorny Liát nem nyűgözte le annyira, mint az előző héten, de a másik három zsűritagtól csak pozitív kritikákat kapott. Később kiderült, hogy Marci ezt a dalt mindössze egy hete írta, ezért is hatalmas dolog, hogy ennyire profin énekelte az elődöntőben. A zsűri pontjai: Pokorny Lia 9, Hajós András 9, Hernádi Judit 10, Puzsér Róbert 7.

19:48
- A Csitári hegyek alatt című dallal aratott sikert Mészáros János Elek, aki vastapsot kapott a közönségtől. Hajós András szerint végre megint az egyszerű legényt lehetett látni a színpadon, ami nagyon jó érzés volt, de Puzsér Róbert sem fukarkodott a szép szavakkal. A kritikus szerint János nem egy-egy produkciót kínál hétről hétre, hanem egy komplett identitást, ettől több ő mindenkinél a mezőnyben. A zsűri pontjai: Pokorony Lia 9, Hajós András 10, Hernádi Judit 9, Puzsér Róbert 6.

19:39
- A Quantum XXL nyitotta meg az estét, akik The Bug című koreográfiájukkal ismét levették a lábukról a zsűritagokat. A fiúk ezúttal sem kockáztattak, ismét egy sok mozgással tarkított, pörgős produkciót adtak elő, amit a közönség már láthatott tőlük a párbajok során, még az első élő show előtt. Puzsér Róbert a Michael Jackson dal miatt emlékezett erre a koreográfiára, és azt mondta, hogy a dal előadója egy hatalmas előadó volt, aki mögé nyugodtan beállítaná a Csillag Születik tánccsoportját. A műsor legszigorúbb ítésze szerint ennél nagyobb dícséretet nem mondhatott volna.
Pokorny Lia és Hernádi Judit tíz, tíz, Hajós András kilenc, Puzsér Róbert pedig nyolc ponttal jutalmazta a Quantumos fiúkat.