Transzvesztita csárdáskirálynő és intimtorna a színpadon

2012. március 31. 21:00

A harmadik Válogatón megfordult bájos és kicsi nem-továbbjutó, szexi női táncosok, akiknek még fejlődniük kell, önérzetes és nárcisztikus indulók, mások viszont oktatási céllal mutatták meg tudásukat.

Puzsér Róbert előző heti kiborulása után újabb impulzusokat kapott, egy 68 éves versenyző egyenesen átkokat szórt rá és zsűritag-társaira, de még mielőtt ez bekövetkezett, elhangzott egy törpés dal, bemutatkozott egy 18 éves erős bicepszű énekes, akinek Tom Jones, Arnold Schwarzenegger és David Hasselhoff a példaképe, és hogy ne fájjon annyira a hiányos produkciók látványa, egy szexi lányokból álló tánccsoport is megmutatta, mit tanult eddig.

Elsőként a hatéves, felnőtteket meghazudtolóan magabiztos Dinnyés Csenge Nikolett állt színpadra és elénekelte törpés dalát a közönségnek. A kislány beindította a cuki-érzékelőket, majd az olvadás-faktort a zsűrinél és a nézőknél, olyannyira, hogy Hajós András felszólítására mindenki boldogan énekelte együtt Csengével a törpés dalt. Csak Robi bácsi szája nem mozgott. Ez az állapot addig tartott, amíg meg nem jelent a színpadon Hoffmann Richárd, hogy három rátekeredő táncos-lánnyal körülvéve előadja a Ciao Marinát. Mindehhez Baywatch-piros trikóba bújt, hogy jól látszódjanak dagadó izmai, amikor magához öleli valamelyik bájos segítőjét. „Az a baj, hogy te reménytelenül, visszafordíthatatlanul, megakadályozhatatlanul szerelmes vagy magadba…” – kezdte az értékelést Hajós András. A zsűri egyöntetűen nemmel szavazott. De míg Richárdnak volt némi énekhangja és egy megkoreografált produkciója, addig az őt követő versenyzők még ezt sem tudták felmutatni. Gömöri Gergő komoly tervekkel és egy papírlappal érkezett, amiről nemcsak a dal szövegét, hanem a bemutatkozását is puskázta. Saját albumot akar, de sem a felkészültsége, sem az elszántsága, sem az adottsága nincs meg, így nem volt ideje megszokni a színpadot, a zsűri gyorsan visszaküldte a színfalak mögé.

„Ritkán látok ennyire semmirekellő produkciót” – ezek a szavak már a boksz-paródiával készülő Törpe HRT-nek szóltak Puzsér Róberttől. A duó tagjai produkciójukkal magukat ütötték ki a verseny legelső állomásáról. A 69 éves Zombory Zsolt elegánsan, kalapban lépkedett a zsűri előtt és egyáltalán nem viselte meg, hogy a legnagyobb dicséretet nem az előadása kapta. „Lenyűgöző, hogy valaki profilból ennyire hasonlítson Clint Eastwoodra. Ennyi, amit el tudok mondani” – tette hozzá Puzsér Róbert. Zsolt a színfalak mögött mosolyogva nyilatkozta: „Az lett volna a csoda, ha továbbjutok. Az ember 69 éves korában örüljön, hogy él, ne ugráljon a színpadon.”

A fagyis zsonglőrködést bemutató Balogh Richárd Hernádi Judit szavaival távozott: „Én ezt nem nyalom be…” A motorral és némi pirotechnikával érkező Kulman Miklós megosztotta a zsűrit. „Vannak vágyaim, előjátéknak ez jó volt. Legközelebb tudsz többet mutatni?” – kérdezte Pokorny Lia, aki Hernádi Judithoz hasonlóan igennel szavazott a tüzes motoros mutatványra, a zsűri férfitagjait viszont nem győzte meg, és két nem végeredménye ugyanaz, mint három vagy négy nemé. Miklós tartogatott még némi utógyújtást a búcsúra, aminek Pokorny Lia és Hernádi Judit is nagyon örült.


A férfiak vágyait viszont a B-Dolls nevű tánccsoport tüzelte fel. A formás lányok ügyesek és félig csupaszak voltak, de nem annyira, hogy továbbjussanak. Az operett a korábbi válogatókon is népszerű volt, de csak a versenyzők körében, ezúttal viszont rendhagyóan jelenítették meg ezt a klasszikus műfajt. Forgács István és Connica Morris mindketten férfiak, de egyikük vállalta a női szerepet. Connica magyar népviseletet húzott, a szoknyája pörgött, miközben partnerével csárdást jártak, ám a továbbjutáshoz kevés volt, amit nyújtani tudtak.

Dr. Kránicz Ákos biológus laboráns szereti a kémcsöveket és Csillát, Zámolyi Csillát. A szerelmespár együtt lépett színpadra, énekeltek egy kicsit, majd a kudarc okait firtatva hazamentek. A Wudangshan tagjai nem voltak csalódottak, amikor kiderült, szereplésük egyszeri alkalom marad a Csillag Születikben, ők csupán fel akarták hívni a figyelmet egy egészségügyi probléma megoldási módszerére. Egy Távol-Keletről származó intim tornából állítottak össze produkciót, súlyokat emeltek és mozgattak a nemi szervük segítségével, igaz, erre csak következtetni lehetett, a rögzítés helye „szabad szemmel” nem látszott.

Amikor megérkezett a színpadra a 68 éves Domány László, mindenki arcára mosolyt csalt. „Én úgy örülök, hogy itt vagyok magukkal, hogy nem is gondolják.” Laci bácsi az Ének az esőben-t adta elő, táncolt és énekelt, életigenlése meghatotta a zsűri tagjait. De csak addig, amíg a korosodó versenyző fel nem háborodott azon, hogy a továbbjutását már nem támogatják. Laci bácsi kedves öregúrból pillanatok alatt átkokat szóró, a kudarcélményt elfogadni nem tudó versenyzővé vált, a stúdió távozása után is hideg maradt. Szelleme pedig az őt követő produkciókban élt tovább.

Ha kíváncsi vagy, kik nyűgözték le a zsűrit és kaptak újabb esélyt a bizonyításra, katt ide!