Visszatért és aratott a prügyi zenész a Csillag Születikben

2012. március 17. 21:00

Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutatójába új színt hoztak Hernádi Judit új zsűritagjai, ám az ítészek gyakran két táborra szakadtak.

A Csillag Születik 2012-es válogatására az egész országból érkeztek a színpadra vágyó jelentkezők. A megújult tehetségkutató zsűrijében egyedül a zsűri nagyasszonya, Hernádi Judit tért vissza két korábbi szériából, Hajós András zenész és showman új ebben a műfajban, de felkészítette a lelkét a zsűrizéshez. A színművésznő Pokorny Liát az érzelmei vezérlik az igenek és nemek ösvényén, Puzsér Róbert kritikus pedig felülírja mindazt, amit eddig a zsűrizésről gondoltunk. Az ítészek gyakran szakadtak két táborra a válogatás alatt, de nem egyenlő arányban, az egyik oldalt mindig Puzsér képviselte egy személyben, a másikat pedig Hernádi Judit, Pokorny Lia és Hajós András együttvéve.

Az első castingon hamar felbukkant egy ismerős arc, a 12 éves Rubay László, aki tavaly tánc kategóriában indult, Michael Jackson mozdulatait építette koreográfiájába és csókot kapott Ördög Nóritól. Akkor nem jutott tovább, idén énekelt a zsűri előtt. Laci szereti hódítani a lányokat, és úgy tűnik, megy is neki, a zsűri mindkét hölgy tagjának szívébe beférkőzött. Az Oh Happy Day három igent hozott neki, egyedül Puzsért nem győzte meg, de ez is elég volt a továbbjutáshoz. A szintén énekesként induló Balogh Gábor is nagy hangsúlyt fektetett a csábításra, de őt már nem találta ennyire édesnek a zsűri, mint Lacit. A 29 éves budapesti fiú hangját mindannyian elismerték, de azt tanácsolták neki, hogy hagyja el a műmacsós gesztusokat, mert sokat ront vele produkciója összképén. Végül Gábor is zöld utat kapott, de csak három igennel, Hajós pedig ezzel a végszóval engedte tovább: „Igent mondok, de menjél innen gyorsan.”

Vad Szilvia Dzsenifer 14 éves kora ellenére egy Mary Zsuzsi-dalt választott, a Mamát, a Csillag Születik kritikusát ő sem győzte meg, de a többieket igen. Horváth Csaba érzelmes dallal állt színpadra, három igennel távozott, de a viszolygó Puzsér így engedte el: „Őszintén sajnálom, hogy így alakult, hogy továbbjutottál.” Haratik Edina utolsó lehetőségének nevezte a Csillag Születiket, egy Cserháti Zsuzsa-dalt választott és megkapta ezt a bizonyos utolsó lehetőséget. De egyelőre csak a következő fordulóra. A sok zenés produkció után jött egy tánccsapat, a Quantum XXL, melynek tagjai annyira lenyűgözték a zsűrit, hogy négy igennel jutottak tovább. Puzsér szavain társai is megdöbbentek: „A ti produkciótok több mint rendben volt, ha eljön a valódi minőség pillanata, akkor jönnek a jelzők, azt mondom, ez kiváló volt.” Ezt az eredményt a leírhatatlanul obszcén szövegű rappel induló, 19 éves Németh Zoltán Plazma ismételte meg, aki először megdöbbentette a közönséget és a zsűrit exének intézett üzenetével, mégis óriási sikert aratott. „Ady kicsit másképpen intézte, ha összetörték a szívét, de ez így rendben van” – mondta Hernádi Judit értékelésében, társai pedig egyetértettek vele. Találkozunk még Plazmával.



A Pókembernek öltözött Illés Renátó célja az volt, hogy megmentse a cirkuszt, és artistaszámával bizonyította, hogy jelentkezése nem volt hiábavaló. Halmai Richárd erotikusan pengette elektromos gitárját, legalábbis Pokorny Lia szerint. Produkciója meggyőzte a zsűrit, újra bizonyíthat. Az Ataru Taiko nevű formáció dobokkal szórakoztatta a közönséget és nyerte el az igeneket, Nagy Dávid és Szájer Gergely pedig bicikliken rótta a színpadot a továbbjutásért. A TST Hip-Hop Suli nagy létszámmal érkezett Kecskemétről, és az öröm is legalább akkora volt, mint a tömeg, amikor megtudták, hogy készülniük kell a következő fordulóra is.

A 41 éves Mészáros János Elek Alcsútról érkezett a Csillag Születikbe, mindennapi életében főleg földdel és állatokkal foglalkozik, de úgy érzi, örömet tud szerezni közönségének énektudásával. És jól érzi, Pokorny Lia megköszönte a fájdalmat, amit okozott neki szívhez szóló dalával: „szívszorulásom volt és ez nekem nagyon nagy boldogság”. Hernádi Judit és Hajós András meg volt hava a produkciótól, és hogy Puzsér nem, az már senkit nem érdekelt, mert három igennel Mészáros Elek újra bizonyíthat. Gyulai Attila nem mindennapi műfajjal nevezett, a képzőművészet állt produkciója középpontjában, egy fekete vásznon dolgozott Michael Jackson-dalok alatt, de az eredménye csak a produkció végén lett látható, amikor aranyszínű csillámmal hintette meg a vásznat és a pop királya rajzolódott ki belőle. Attila visszatérhet a Csillag Születikbe.

Az első válogató egy régi ismerőssel zárult, a prügyi zongorista, Babos Richárd új partnerrel, Dósa Krisztiánnal érkezett és olyan szívszaggatóan adták elő a United Végső vallomását, hogy sem Pokorny Lia, sem Hernádi Judit nem tudott gátat szabni patakzó könnyeinek. Babos Richárd elmondta, hogy tavalyi fellépésük után Hernádi Judit kritikájából merített erőt és gyakorolt tovább, hogy visszatérhessen és megérte. Fellépésük sikeres továbbjutással zárult.

A válogatásnak még nincs vége! Ha kíváncsi vagy, milyen produkciók várnak még a Csillag Születikben, nézd a második válogatót szombat
on 19 óra 30 perckor az RTL Klub