Pokorny Lia „megtébolyult”

2012. március 9. 14:00

A színésznő a Centrál Színház Black Comedy című bohózatban az alkohol hatására teljesen „megzavarodik”, és mámoros állapotban törnek elő belőle addig elnyomott érzései.


Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley – fiatal szobrász „az emberélet útjának felén” – áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna. Míg a szereplők nem látnak semmit és a sötétben tapogatóznak, a mi szemünk elől semmi nem marad rejtve!

„Mindannyian hazudunk. Hol vannak ezek a hazugságok? És hol lepleződünk le? Nem lehet a végtelenségig hazudni, mert valahol kibukik” – mondta Pokorny Lia az előadásról.

A 2012-es Csillag Születik zsűritagja Miss Furnivalt alakítja, egy középkorú, finomkodó jelenséget. Fodros blúzt és rakott szoknyát visel, haja kontyban, gyomra görcsben. Egy jól szituált, magányos nő benyomását kelti mindaddig, míg kellő távolságban van az alkoholtól. Aztán elszabadult a pokol…

A Black Comedy a hatvanas évek Londonjában játszódik, szereplői – ezért vagy azért – mégis ismerősnek tűnhetnek számunkra.

KOMÉDIA: A sötétben tapogatózik Pokorny Lia


Az előadás időpontjait itt
megnézheti!