KERESÉS search-close

Története

szerző:
2017.01.12. 18:18

Pajkaszeg (németül Pajkanagel, a köznyelvben Pájkászeg) egykori község, hamarosan a Világörökség része. Hivatalos neve eredetileg Pajtaszeg, csak az erősen ittas lakosok remegő kézzel helytelenül vésték fel a nevet várostáblára.

Története

2006 nagy év volt a település életében, hiszen saját irányítószámot kapott, ez lett a 2508. A jelenlegi népesedési biztos ezt a lélekszámot szeretné minél hamarabb elérni, mivel a lakosok alacsony gyermekvállalási kedve miatt pár éve még csupán 319 fő lakott a faluban. Egyelőre nem tartanak további népszámlálást, hiszen a helyi kormányzat szerint, amiről nem beszélünk, az nincs is.

Westergomtól 9 km-re, ránézésre délkeletre fekszik a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, Pest megye alig felfedezhető határán egy olyan völgyben fekszik, amit minden irányból visszafogottan misztikus erdő vesz körül.

Pajkaszeg felülnézetből egy szögre hasonlító területe már az őskorban is lakott volt, de a fejlődés itt még azért nem állt meg. A lelkes helyiek egy kolostort állítottak fel a 13. század környékén, hogy minél több parasztot tudjanak betelepíteni és faluvá cseperedhessen a település. Egészen a 18. század legvégéig kellett várni, hogy felépüljön az első iskola, amiből anyagi forrás híján azóta se épült több és olyan legendás elméket nevelt ki, mint Szifon, Baki és Matyi, akik a község maguknak való közmunkásai. A jelenlegi polgármester szerint Pajkaszeg fejlődése nem állt meg, csak olyan tempót diktál, ami a rendszerváltás előtt megszokott volt.

Nézd vissza Most

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való