KERESÉS search-close

Tóth Szabi főtt és grillezett polipja

szerző:
2017.03.29. 20:25

A séf nem érezte azt a 60 perces munkát Szabi ételében, amit elvárt volna. Maga a polip csápok pedig kicsit rágósak maradtak! A teljes értékelést itt megnézheted!

Tóth Szabi főtt és grillezett polipja


Főtt és grillezett polip, karfiol levesben


Alapanyagok:

polip, só, citrom, fokhagyma, zöldfűszerek, római kömény, bors, vaj, karfiol, lime, hagyma


Recept:

Sóval megtisztítjuk a polipot, majd alaposan lemossuk. Elsőként levágjuk a fejét, majd 6 lábát. 3-at megfőzünk sós vízben, a másik 3-at meggrillezzük.

Ezt követően polip alaplevet készítünk citromlé, kevés fokhagyma, különböző zöldfűszerek és kevés római kömény hozzáadásával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A meggrillezett 3 lábat vajon megpirítjuk, majd zöldfűszereket marinálunk hozzá.

Ezután a karfiol alaplevet késztünk lime-ból és hagymából, majd ebben a lében kis karfiolrózsákat puhára főzünk. Végezetül a polip alaplevet és a karfiol alaplevet összeöntjük, és egy citromos dresszinget kreálunk hozzá.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való