KERESÉS search-close

Szabó Győző polipfasírtja citrus pürével

szerző:
2017.03.29. 20:25

Győző a polip pogácsájával és a karfiol krémjével lenyűgözte a zsűrit, Rozina egyedül azt nem értette, hogy a Rémségek kicsiny boltjából hozott horror nyárs, miért került a tányérra.

Szabó Győző polipfasírtja citrus pürével


Polipfasírt citruspürén, rántott poliplábakkal
 

Alapanyagok:

polip, babérlevél, bors, só, lilahagyma, karfiol
 

Recept:

A konyhailag előkésztett polipot 35 percig babérleveles, borsos, lilahagymás, sós lében megfőzzük. Eközben karfiolt puhítunk, kupolakarfiolt és lilát. Egy külön edényben, sós lében sárga karfiolt főzünk, citromkarikákból és hagymakarikákból egy rész balzsamecet, egy rész olaj, és egy kis víz, cukor és só - marinált levet késztünk. Ebben hagyunk pihenni citrom -és hagymakarikákat.

40 perc után a polip lábait levágjuk, a legvékonyabb felkunkorodó részét lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és kirántjuk. A három megmaradt lábat felkockázzuk, és az olívaolajas sóval és fehérborral aprítóban pürésítjük. A péphez kis lisztet adunk, és zsemlemorzsát is 1-1 evőkanállal. Fasírtokat formázunk és olívaolajon kisütjük.

A sárga karfiolt a marinált lében hagymával és citromkarikákkal turmixgépben összedolgozzuk. Görög joghurttal, olívaolajjal, és kurkumával fűszerezzük.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való