KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ilyen főételt és desszeretet alkotott Márk a különböző tökökből

szerző:
2016.11.10. 20:25

Az első feladatban különféle tökökből kellett desszertet és főételt készítenie a versenyzőknek. Márk Orbán Ágit, az előző széria győztesét választotta segítőjéül.

Ilyen főételt és desszeretet alkotott Márk a különböző tökökből


Étel neve: Sült tökvariációk, pankomorzsás fürjcombbal és kakukkfüves fürjmellel és sütőtök mille feuille
 

Alapanyagok:

Főétel: fürj, só, rozmaring, tökfélék (hokaido, cukkini, p. tök, patiszon), spárga, póréhagyma, gyömbér, pankomorzsa, vaj

Desszert: levelestészta, barnacukor, vaj, áfonya, sütőtök, tejszín, keményítő
 

Receptek:

Főétel

Ilyen főételt és desszeretet alkotott Márk a különböző tökökből
 


A fürj mellét lefilézzük, illetve combját leszedjük. Mellét sós-rozmaringos vízben pácoljuk. A különböző tökféléket (hokaido tök, cukkini, p. tök) megpucoljuk, majd különböző hasábokra vágjuk, majd a spárga fejét levágjuk, szárát lehámozzuk. A sárga bébipatiszon két végét egyenesen levágjuk és a belsejét kivájva egy kelyhet készítünk. Az összes zöldséget vaj és olaj keverékében sütjük. A fürj maradék részeit sütőben megsütjük, majd a sütőtök mártáshoz adjuk, amely póréhagymából, a két féle sütőtökből, illetve gyömbérből készül. A mártást, illetve a csontokat összefőzzük, majd a csontok nélkül összeturmixoljuk. A fürj combját pankomorzsában kirántjuk, a mellét pedig rozmaringos vajon sütjük.

Desszert
 

Ilyen főételt és desszeretet alkotott Márk a különböző tökökből
 


A hokaido tököt kimagozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, és sütőben addig sütjük, míg a cukortartalma karamellizálódik, illetve megpuhul. Míg a tök a sül, addig előkészítjük a levelestésztát, melyek rétegeit barnacukros olvasztott vajjal megkenjük, sütőben, tepsivel lefedve, aranybarnára sütjük. Közben összeturmixoljuk az áfonyát, majd lassú tűzön hagyjuk összefőni, illetve redukálódni. A sütőtököt pürésítjük, majd tejszínnel összefőzzük, végül egy kevés keményítővel sűrítjük. Végül összeállítjuk a mille feuillet: téglalap alakúra vágjuk a sült tésztát, majd egy réteg krém kerül rá, pöttyözve, addig folytatjuk, míg el nem érünk három rétegig. Tetejét porcukorral, illetve az áfonyakrémmel megkenjük.
 

Hozzászólások

A hozzászólások moderálás után kerülnek megjelenítésre.

0 hozzászólás

Hozzászólás:

500 karakter
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!