KERESÉS search-close

Bálint Toncsi zokogva búcsúzott a Szombat Esti Láztól

szerző:
2013.03.09. 22:30
Az első Szombat Esti Lázban a szambáé volt a főszerep. A színes, szexi ruhák, a vérforraló zenék, és persze a csinos táncos lányok és sármos táncos fiúk igazi karneváli hangulatot teremtettek a stúdióban, mégis sírással végződött az est.
Bálint Toncsi zokogva búcsúzott a Szombat Esti Láztól
Lilu és Csonka András szambázott be a színpadra elsőként. Több mint négy év telt el az utolsó Szombat Esti Láz óta, de most újraindult a verseny! Sztárjaink az elmúlt két hónapban sokat próbáltak, hogy ma végre bizonyíthassanak.

Dundika és Mészáros Máté, Istenes Bence és Südi Iringó, Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor, Szilveszter gazda és Molnár Andi, Tóth Gabi és Markó Róbert, Bálint Antónia és Angyal András, Vastag Csaba és Mármarosi Tünde valamint Győrfi Pál és Práger Kitti tánctudását már a nyitányban megcsodálhattuk. Mindegyikőjük nagyon menő, farmeros cuccban perdült táncra.

Míg a versenyzők átöltöztek a dögös szambához, bemutatkozott a zsűri: Keleti Andrea profi versenytáncos, és tánctanár, 10-szeres amatőr és 8-szoros profi magyar bajnok. Szirtes Tamás, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, a Madách Színház ügyvezető igazgatója. Esztergályos Cecília, Jászai Mari díjas színésznő, Érdemes művész és táncművész. Végül Tihanyi Ákos, a Madách Színház és az Operett Színház számos sikerdarabjának, emellett az X-Faktor és a Csillag Születik koreográfusa.

A versenyzők minden show-ban olyan dalokra táncolnak, melyeket a legsikeresebb X-Faktorosok énekelnek. Ma este Muri Enikő és Oláh Gergő adta a talpalávalót.

Először egy olyan valakit láthattak, aki már régóta álmodozik a táncparkett világáról. Gyerekkorában ugyan nagyon mozgékony volt, de a mostani próbákon megküzdött minden mozdulattal. Ő Bálint Antónia. Táncpartnernek Angyal Andrást kapta maga mellé, aki megpróbálta Toncsi testét emlékeztetni arra, amit egyszer már tudott. Toncsi egy nagyon izgalmas kék összeállítást viselt, ami ugyan engedett láttatni, de a spárgázásra is alkalmas volt. A versenyprodukció telis-tele volt akrobatikus elemekkel, amit a közönség, és a zsűri is értékelt. Keleti Andi szerint kicsit kevés volt a tánc része, de a tornászmozdulatokat ügyesen visszahozták. Szirtes szerint egy szépségkirálynőhöz méltó produkció volt, Esztergályos Cecília gratulált az igazi szambás, szaggatott mozdulatokhoz, Tihanyi Ákos előtt tökéletes karneváli hangulat elevenedett meg. Mind a négy zsűritagtól 6-6 pontot kapott a páros, összesen 24 pontot szereztek.

Másodikként Vastag Csaba sasszézott a színpadra. A 2010-es X-Faktor győztese nagyon sok időt töltött már az ország különböző színpadain, de tudatosan még talán egyetlen táncmozdulatot sem tett. A Szombat Esti Lázban egy családon belüli táncpartnert kapott, hiszen Mármarosi Tünde Vastag Tamás kedvese. Így aztán nem csak a táncot gyakorolták, hanem a családi kötelékeket is szorosabbra fűzték. Vastag Csaba szexin kivágott feketében, partnere a tavasz legtrendibb színében, sárga rojtos miniben fűtötte a hangulatot. Szirtes Tamás már a színházban is azt tapasztalta, hogy Vastag Csabának a lábaiban benne van a tánc, de egy picit lazulnia kellene, Keleti Andi szerint virtuóz, huncut volt a produkció, igazi pasival és igazi nővel, Esztergályos Cecília alig jutott szóhoz, tetszett neki, hogy élvezték egymást a táncosok, Tihanyi Ákos szerint nemcsak az X-Faktor, a Tánc-Faktor is benne van Csabában. Keleti Andi 7, Szirtes Tamás 6, Esztergályos Cecília 6, Tihanyi Ákos 7 pontot adott, összesen 26 pontot szereztek.

A szünet után egy olyan ember következett, akit eddig csak a komoly oldaláról ismerhettünk meg. De Győrfi Pál átváltozásra készül! Ebben egy gyakorlott táncpartner volt a segítségére. Práger Kitty eddig két szériában is sikeresen szerepelt, Gönczi Gáborral például betáncolták magukat a döntőbe. Palival azonban ennél is nagyravágyóbb tervei vannak. Sok kockázatos táncelemet gyakoroltak, de Kitty eddig egyetlen próbán sem érezte még magát akkora biztonságban, mint az Országos Mentőszolgálat szóvivője mellett – és erre szüksége is volt. Práger Kitty szexi, latinos-pöttyös összeállításban, Pali hozzáillő elegáns öltözetben lépett színpadra. Cecília szerint tüneményesek voltak, imádta, hogy megpróbált táncolni Pali. Szirtes Tamás szerint a megnyerő, férfias jelleme abszolút megjelent a táncban, Keleti Andi egyszer csak felfigyelt a beinduló testmunkára. Pál indult a legmélyebbről, és a zsűri szerint egy nagyon szórakoztató produkció született, ahol a humoré volt a főszerep, na meg persze az elragadó csípőmozdulatoké. Keleti Andi 6, Szirtes Tamás 7, Esztergályos Cecília 7, Tihanyi Ákos 6 pontot adott, összesen 26 pontot szereztek.

Tóth Gabi nem könnyű eset. Markó Robi is hasonlóan zakkant. De így legalább egy hullámhosszon vannak! A felkészülési időszakban Robi azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az énekesnőt megtanítsa táncmozdulatokban kifejezni mindazt, amit eddig a hangjával adott ki magából. Gabi ugyanis a táncparketten is lehengerlő akar lenni. A ruhája azonnal bearanyozta az estét, a csillogó összeállításról le se tudtuk venni a szemünket. Ákosnak egy vadmacska jutott róla eszébe, dicsérte Gabi fantasztikusan hosszú lábait, Andi örült, hogy megmutatták a szambának egy másik arcát, ő egy keresztes pókot látott Gabiban, aki felfalta párját. Cecília pedig egy tüzes lovat vélt felfedezni az énekesnőben. Mindenesetre a zsűri egyetértett abban, hogy ez egy igazán dögös, rock and roll szamba volt. Kelet Andi 6, Szirtes Tamás 6, Esztergályos Cecília 8, Tihanyi Ákos 8 pontot adott. Összesen 28 pontot kaptak.

Az előző párossal ellentétben Istenes Bence és Südi Iringó kapcsolata nem indult zökkenőmentesen. Bence ugynanis meglepő módon egy olyan nővel találta szembe magát a próbateremben, aki inkább dolgozni szeretett volna vele, és nem jópofizni. A rongylábú műsorvezető azonban nem adta fel, és tovább ostromolta poénjaival tánctanárát. A csata azóta is tart… Iringó és Bence tüzes, vérpiros szettben jelent meg, produkciójuk igen szenvedélyesre sikerült, még egy pofon is elcsattant. Andi szerint elment a csatába kis legényként Bence, és hadvezérként tért vissza. Szirtes szerint meg volt a gyümölcse Iringó keménységének. Cecília szerint olyan volt a tánc, mintha előtte egy nagyot szeretkeztek volna. Ákos szerint Bence inkább vagány színész, mint táncos. Keleti Andi 7, Szirtes Tamás 7, Esztergályos Cecília 7, Tihanyi Ákos: 6 pontot adott. Összesen 27 pontot táncoltak össze.

Dundikával folytatódott a show, aki nem kímélte táncpartnerét. Majka felesége ugyanis szó szerint mindent kitaposott Mészáros Mátéból, aki egyébként újoncnak számít versenytáncosaink között a Szombat Esti Lázban. De Máté állta az ütéseket és a rúgásokat, még ha minden próba után azt is érezte: Belehalok! Dundika lágy, hawaii-lányos mozdulatokkal libbent be a színpadra, sárga összeállításuk irigylésre méltó volt. Cecília szerint Dundika vékonyka, jó volt, hogy partnere fellazította. Ákos szerint összeillenek, és nagyon szexi Dundika. Szirtes annyit mondott, hogy a szamba egy termékenységi tánc. Aki nem tudná, most legalább ezt is megtudta. Keleti Andi 5, Szirtes Tamás 7, Esztergályos Cecília 6, Tihanyi Ákos 5 pontot adott. Összesen 23 pontot habzsoltak be.

Most képzeljenek maguk elé egy aranyszínű búzamezőt, ahol érezni a föld friss tavaszi illatát. A gémeskút mellett békés juhnyáj legelész, lovak vágtatnak el a távolban… És a domboldalban egy gazda épp szamba lépéseket gyakorol. Ő Szilveszter, aki vidéki életét cserélte le egy időre a csillogó táncparkettre. Tánctanára Molnár Andrea, aki egyszer már magasba emelhette a Szombat Esti Láz trófeáját. Szilveszter sokáig úgy mozgott a próbákon, mint egy termetes farönk, de Andi faragott rajta. Andi szuperszexi rózsaszín-fekete összeállításban riszált, Szilveszter elegáns fekete-fehérben. Ákos először megijedt a mikroportos malőrtől, de aztán elképesztően profi megoldásokat látott. Cecíliának tetszett a lovas koreográfia, ahogy betörték egymást. Szirtes szerint Andrea egy hős, Szilveszter pedig a göröngyös talajon jól közlekedett. Andi szerint esőtánchoz hasonlított a produkció, de egy biztos: a házasság könnyebben fog menni. Keleti Andi: 6, Szirtes Tamás: 7, Esztergályos Cecília 6, Tihanyi Ákos 7 pontot adott. 26 pontot arattak le.

A Barátok közt sztárja, Varga Izabella következett. Őt két meglepetés érte a táncpróbákon. Egyrészt, hogy létezik olyan ember a világon, aki csak hasonlatokkal tudja elmagyarázni, hogy mit is kér tőle valójában. A másik, hogy ez az ember pont az ő táncpartnere, Cseh-Szakál Tibor. Iza ruhája nem sok mindent takart, mégis a fekete mini varázslatos volt. Szirtes szerint nagyszerűen használta a testét és a tekintetét, a színészi eszközeit Iza. Andi megállapította: egy amazon, egy Monroe és egy kétgyermekes anyuka produkcióját láthattuk. Cecília egy vad nő és egy igazi férfi szexuális kisülését látta bele a táncba. Ákos csak annyit mondott: fantasztikus volt. Keleti Andi 8, Szirtes Tamás 8, Esztergályos Cecília 8, Tihanyi Ákos 8 pontot adott. Összesen 32 pontot művészkedtek össze.

Az összesítésben, a zsűri sorrendje a következő volt: Varga Izabella, Tóth Gabi, Istenes Bence, Vastag Csaba, Győrfi Pál, Szilveszter gazda, Bálint Antónia, és végül Dundika.

Keleti Andi el volt ragadtatva, Szirtes nagyszerű emberi teljesítményeket látott, Cecília szerint a zenék, a táncosok, a versenyzők, egyszóval minden isteni volt. Tihanyi Ákos szíve szerint táncra perdült volna.

A lányok véleménye: Toncsi párja angyali, Győrfi igazi viccmester, Csaba megszállott, maximalista, Szilveszter a legtökösebb parasztgyerek, Bence mókamiki, Tóth Gabi párja profi, ízig vérig pasi, Iza párja a legjobb edző, Dundika párja pedig határozott, érzéki a partnere szerint.

A férfiak véleménye: Toncsi tündér, Kitti a kőnél is keményebb, Csaba párja igazi családtag, Bence párja hajcsár és a legcsodálatosabb tanár, Tóth Gabi kedves, normális, odaadó, Varga Iza – Oscar–díjas, Szilveszter párja a megtestesült nyugalom és türelem, Dundika pedig bájos, angyali teremtés.

Az amúgy is fergeteges adást, mi sem színesíthette jobban, mint a Macskák. A produkciónak nincs szüksége pontozásra. Az egész világon bebizonyította, hogy kitűnő musical. Magyarországon idén ünnepli 30. születésnapját. Most egy új generáció lépett színpadra, hogy egy eddig soha nem látott formában adjon elő részletet Andrew Lloyd Webber musicaljéből. Elvisz Trén robogott be a Szombat Esti Láz Stúdiójába!

Akik egészen biztosan táncolnak jövő héten is: Szilveszter gazda és Molnár Andi, Varga Iza és Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba és Mármarosi Tünde, Tóth Gabi és Markó Robi, Győrfi Pál és Práger Kitty, Istenes Bence és Südi Iringó, Dundika és Mészáros Máté. Búcsúzott Bálint Antónia és Angyal András.

A produkciókat visszanézheted a weboldalon és exkluzív interjúkat is találsz a sztártáncosokkal, ha pedig lemaradtál volna az adásról visszanézheted az RTL Most/RTL II-es oldalon.
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való