KERESÉS search-close

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

szerző:
2015.06.18. 23:00
Sőt, mindenki megpróbál úgy tenni, mintha semmi gondja nem lenne az életben. Szerencsére a Szelfiben ilyesmi nem fordulhat elő!
Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

„Most akkor mit lehet és mit nem?”


Végre eljött a várva várt pillanat: Ada és Máté együtt Stuttgartban. Ada szemmel láthatóan alaposan befeszült az új helyzettől, ahogy arra korábban is számított. Máté meglepetésnek szánja az úticélt, úgyhogy nem hajlandó elárulni Adának, merre veszik az irányt. Miközben közösen autókáznak az ismeretlenbe, a lány arcáról leginkább gyanakvást lehet leolvasni, mintha a randipartnere helyett Ted Bundy ülne mellette. 

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Szerencsére a hangulat gyorsan felenged, és a városnézés idejére Ada már annyira feloldódik, hogy az óváros utcácskáin még saját magát is megörökíti. Vagy a házat – az előlapi kamerának hála sosem tudhatjuk biztosan.
 

Íme, Így készül egy szelfi a Szelfiben:

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Ada a közös kajálás után egyből rátol egy gyors shit tesztet Mátéra: felhívja telefonon az ikreket és a volt férjét, hogy lecsekkolja, otthon minden rendben van-e. A manőver célja valójában kettős, hiszen Ada fél szemmel Máté reakcióit is figyeli a beszélgetés közben. Máté egyébként jól vizsgázik, úgyhogy sima az út az esti partyhoz.

Mátéhoz átjön pár barátja szülinapozni, úgyhogy Ada hirtelen szembe találja magát azzal a helyzettel, ami minden leendő barátnő leghőbb vágya és rémálma is egyben: találkozni fog a pasi közeli ismerőseivel. Egyrészt biztató, hogy Máté a közvetlen környezete előtt is büszkén vállalja a bimbózó kapcsolatukat, másrészt nagy rajta a nyomás, hogy jó benyomást tegyen.
A csoportos iszogatás kellemesen telik, hogy mi lesz utána, hamarosan kiderül.

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik
 

A hazugságtól az igazságig


Grétának osztálytalálkozója lesz, ráadásul hosszú idő után először a férjével fogja tölteni az estét, azaz úgy tűnik, hogy bevált a kamurandis terv (tudjátok, Gréta azt találta ki Nikosz visszahódítására/megleckéztetésére, hogy beadja neki, hogy valaki randira hívta). Ezért aztán meg kell oldani éjszakára a gyerekfelügyeletet, amit a nagyszülők örömmel vállalnak. A kocsiban jó hangulat uralkodik, például meghallgathatjuk, amint a rádióval együtt éneklik, hogy: 

"Kibérelek egy jó nagy lyukú tevét!" 

Aztán Gréta apja elmeséli, hogy a leszokás előtti utolsó cigarettáját két perccel egy orvosi vizsgálat előtt szívta el, az asszisztensnő pedig kissé szolgalelkű módon rá is vezette a kartonjára, hogy két perce tiszta. 
 

Gréta előbb lelkizik egy sort az anyukájával, aztán nekivág az éjszakának, de az osztálytalálkozó nem úgy alakul, ahogy várta. Szegény Gréta ugyanis nem tudta, hogy a mindenkori osztálytalálkozók egyetlen célja és központi eleme az, hogy mindenki hazudik az életéről. Az osztálytalálkozók során a régi diáktársak valamiért kötelezőnek érzik, hogy bizonyítsanak a többiek előtt, ezért próbálnak rendkívül sikeresnek, boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnni. Ehhez pedig legtöbbször lódítani kell. Az osztálytalálkozókon mindenki többnek akarja mutatni magát, mint ami, mert az ostoba társadalmi elvárások miatt rögzült benne egy kép arról, hogy milyen egy igazán sikeres életút.  

Gréta most azért szomorú, mert úgy érzi, mindenkinek szebb, jobb, és sikeresebb élete van a rég látott osztálytársak közül, mint neki, akinek jelenleg romokban hever a házassága. Utóbbi tényt ezért annak rendje és módja szerint el is hallgatta a többiek elől, megfeledkezve róla, hogy ezt egyszer jó eséllyel visszahallhatják a Szelfiben. Pedig saját példájából is rájöhetett volna, hogy bizonyára a többiek életében is akad olyan dolog, amit nem vernek nagy dobra, mert az rontaná a magukról mutatott idilli képet. 

Szerencsére érkezik Nikosz, aki hazaviszi, és végre leülnek megbeszélni a problémáikat. Az egész jelenet olyan, mintha egy családterapeutánál ülnének: egymás szemébe néznek, és elmondják, hogy mi bajuk van a másikkal. Gréta panaszait már részben ismerjük: Nikosz nem törődik vele, a gyerekkel, nem avatja be az életének, munkájának részleteibe. Nikoszt pedig (figyelem!) 

A FOGKRÉMES KUPAK IDEGESÍTI! 

Tényleg. Persze a kupak csak szimbólum, az üzenet lényege az, hogy Gréta túl rendetlen, legalábbis a férfi elvárásaihoz képest, és ezért nem tudnak együtt élni. 

Gréta szerint ez csak mellébeszélés, az igazság az, hogy túl sok konfliktus volt köztük, és a gyerek miatt nem is tudták megbeszélni. 

Hát most megbeszélték, de hogy kisülhet-e ebből bármi, az még a jövő zenéje!
 

„A szülői életformához az is hozzátartozik, hogy a gyerekek is velünk esznek”


Ez persze nem mindig zökkenőmentes. Gabiék családi ebédje sem alakul a legidillibben, Apa hiába veti be sikeresen a repülő-manővert Eliot megetetésénél.
Attila, az egyik vendég berzenkedik, amiért a kicsi gügyögését kell hallgatnia evés közben, szerinte egy rendes háznál a gyerekek és a felnőttek külön-külön esznek, hogy senki se kapjon idegbajt. Gabinak egész más véleménye a kérdésről, szerinte a nevelés fontos része, hogy szülő és gyerek a lehető legtöbbször egyszerre üljön le az asztalhoz. A tapintatlan pedagógiai továbbképzést Gabi nem veszi túl jó néven.
Eliot a vacsorát is zajosan viseli, pedig ma van a születésnapja:
 

Váratlanul abbahagyja a nyűgösködést, és a szülők fellélegeznek, de a síráskoncert folytatódik tovább. Végül Anya kíván a szülinapos helyett: egy kis csöndet kér ajándékba.
 

Egy nehéz éjszaka napja


Robi csúnyán kiütötte magát az esti koncerten: ruhástól aludt, és negyed kettőkor kelt. A kínzó másnaposságot azonban két dolog is enyhíti: egyrészt nagyon büszke rá, hogy sikerült kibírnia drogok nélkül. Ahogy ő fogalmaz: 
 

"Azt a napot megnyertem!"

A másik enyhítő körülmény pedig Edina jelenléte. Robi úgy érzi, nagyon jól megvannak a lánnyal (ahogy ő fogalmaz: "Nincs az a kínos csend."), és több is lehetne a dologból. Már persze ha nem rontja el az egészet drogozással, mint annak idején. Vagy ha időben felismeri, hogy épp merre tartanak. Mert saját bevallási szerint ő érzelmi síkon eléggé vaksi, magyarul nem ismeri fel igazán a lehetőségeket. 

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Megpróbál visszaemlékezni az első találkozásukra, de az sem igazán megy, mert akkor is pont nagyon be volt állva. A felismerés, hogy a drogok talán épp a legfontosabb emlékeitől fosztották meg, az egyik legkeményebb eddig. Robi két hónapja tiszta, és lassan már olyan gondolatok is megfordulnak a fejében, mint a párválasztás, vagy a gyermekvállalás. 

Az osztálytalálkozókon mindenki hazudik

Csakhogy Edina tíz nap múlva elmegy. Méghozzá Londonba. És csak hónapok múlva tér vissza. Addig pedig Robinak meg kell tanulnia egyedül lenni. És főleg: mindezt kibírni tisztán és józanul!

Nézd vissza a teljes adást ide kattintva!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való