KERESÉS search-close

A szőrtelen lábtól a takonygerincig

szerző:
2015.06.15. 23:00
A Szelfi szereplőit kísérti a múlt: régi szerelmek, és szavak, amelyeket jobb lett volna kétszer meggondolni. És van, aki csak simán lusta felkelni.

„Ő még mindig tökéletesen emlékszik a testem minden részére”


Ada Németországba készül, hogy Stuttgartban töltse Máté születésnapját. A nehezen megszült döntést azonban súlyos toperdótalálat éri: az expasi is bejelentkezik cseten, szintén egy meghívással, mintha csak megérezte volna, hogy új jelölt van a láthatáron.  

Ákossal négy és fél évet húztak le együtt, a románcnak majdnem egy éve vége, Ada mégis sokat rágódik az üzeneten.  Külön szálka a történetben, hogy az esemény, amire a meghívás szól, eléggé megmérgezte a pár utolsó időszakát.  Ákos azonban másnap megfejeli, és közepesen szende szexcsetben megírja Adának, hogy álmában lefeküdtek. Szokás szerint megkonferenciázza az eseményt a csajokkal is. Az eddig kérdőjelek még rikítóbban villognak: ha ennyire feldúlja a volt pasi, akkor érdemes erőltetni az újat, ami ráadásul jó eséllyel csak távkapcsolat lehet? Ada az ikrekre is befeszül, mivel éppen ma „büdösbogárkodnak”: Bálint a gabonapelyheit akarja újrarendezni egy toronykompozíció formájában az alábbi módon:

A szőrtelen lábtól a takonygerincig

...Bence pedig nem hajlandó fürdeni.
Ada már unja a saját vekengését, mi viszont egyáltalán nem, úgyhogy rövidesen kiderül, ki lesz nála a befutó.
 

"Álmodj rólam!"


A drogok révén az ember alkalmatlanná válik gyakorlatilag mindennemű felelősségteljes, vagy odafigyelést igénylő műveletre, sőt, néha a leghétköznapibb dolgok is elképzelhetetlen nehézséget jelentenek. Pontosabban nem jelentenek semmit, mert a kábítószer hatása alatt az ember nem gondol rájuk. Olyasmikre például, hogy bekapcsolva maradt-e a gázsütő, vagy hogy elfogyott a tiszta ruha.
 

"Én is szeretem a tisztaságot, de annyira nem."

Amikor azonban az ember kitisztul, rádöbben, hogy a normális mindennapi élet tele van ilyen apró-cseprő feladatokkal. A váratlanul megzabolázott elvonás és pánik helyébe azonban új, profán gondok szakadnak. Robi kénytelen rájönni, hogy egyedül képtelen beindítani a mosógépet, majd egyenlőtlen küzdelmet folytat egy fregolival. De tényleg, perceken keresztül próbálja összeállítani a számára ismeretlen elven működő állványt. Végül sikerül, de a folyamatot akár Benny Hill is megirigyelhette volna: 
 

Úgy tűnik, a feltörő depresszión (és a tiszta ruhák hiányán) pillanatnyilag sikerült úrrá lennie Robinak a barátnője, Edina társasága révén. Amikor azt mondjuk, a barátnője, azt amúgy nem úgy értjük, hanem emígy: egy barát, aki mellesleg nő. 

Egy barát, akivel mellesleg kölcsönösen egymásról álmodnak. Persze lehet, hogy csak Robinak ez a dala vált valóra!
 

„Szerintem ez önmagában nem lesz elég a nemzetközi piacra”


Kati óvónéni súlyosan elvérzik a reggeli ébresztésben, úgyhogy  Tamás megint addig alszik, mint a békebeli milliomos feleségek. Mikor Kata lelép dolgozni, a pasija még mindig az igazak álmát alussza.

A terv az lenne, hogy végre megírja a dalt, ami majd meghozza mindkettejük számára a gigantikus nemzetközi áttörést, azonban sajnos Tamásnak határozottan jobban ment múltkor a playstationözés, mint most a dalírás. Végül hiába a cigivel körített ücsörgés a konyhában, szerinte csak Koncz Zsuzsára hajazó dallamtöredékek törnek elő a gitárból. Hogy mennyire hasonlít Tamás dallamvonala Koncz Zsuzsára, azt ide kattintva bárki eldöntheti maga is.
Tamás arra is ráfanyalodik, hogy saját alkotói válságából írjon dalt:
 

Végül megelégeli a szenvedést, és jobb híján felhívja Katát, hogy mikor ér már haza a munkából, aki rövidesen be is fut. Nagyon zavarja Tamás eredmény nélküli bohémkodása, de igyekszik nem felhúzni magát a dolgon, úgyhogy a napot mindketten bizakodva zárják. 
 

"Csak nem vagyok olyan rohadt ronda, hogy ne kellenék valakinek." 


Grétának hála most minden olyan ember megtudhatja, hogy mi történik egy szépségszalonban, aki még sosem járt ilyen intézményben. Mi eddig abban a hitben éltünk, hogy kozmetikázás, pedikűrözés, ilyesmi (igen, egy férfi írja ezeket a sorokat), de mint kiderült, sokkal inkább lelki tanácsadás. Meg valami gyantázásra emlékeztető, nagyon bizarr dolog. Ilyen: 

A szőrtelen lábtól a takonygerincig

A dolog koreográfiája a következő:  e furcsa tevékenység közben Gréta kiönti a lelkét a lábgyantázó embernek (sajnos nem tudjuk, mi lehet ennek a tevékenységi körnek a polkorrekt megnevezése, úgyhogy legyen egyszerűen ez: lábgyantázó ember), aki aztán megnyugtatja őt, és végül nem fogad el pénzt (gyanítjuk, hogy ez utóbbi része amúgy nem teljesen általános). A panaszok lényege természetesen Nikosz, a szépségszalonba tett látogatás oka pedig nyilvánvaló: Grétának megfordult a fejében, hogy talán a szülés után férje már nem találja vonzónak, és ez okozza a problémát a kapcsolatukban. 

De nem csak ezért próbálja Gréta kicsípni magát, hanem mert este végre kimozdul egy kicsit, és találkozik egy régi barátjával, gyerekkori szerelmével. Persze magának is alig akarja bevallani, hogy legszívesebben otthon maradna Nikosszal, aki addig vigyáz a gyerekre. Feszegeti kicsit a témát, de jól láthatóan nem tudja megtörni a férfi hallgatását, az egész jelenetet pedig különös hangulattal vonja be, hogy közben a 28 héttel később című film zenéje szól, mi pedig azt várjuk, hogy mikor ugrik elő valamelyik sarokból egy vérszomjas zombi. 

Gréta végül nekivág az éjszakának, hogy kicsit kieressze a gőzt. A titokzatos barát egyébként nem szerette volna a hangját adni a produkcióhoz, úgyhogy pár oktávval mélyebben beszél a kelleténél, és egy pillanatra ez mintha Grétának is szemet szúrna: 
 

Az este legjobb része mégsem a nagy beszélgetés, hanem a pillanat, mikor Gréta hazatér, és egy pillanatra rácsodálkozik, hogy most együtt van az egész család. 

Aztán persze eszébe jut, hogy az lenne a jó, ha ezen nem volna semmi csodálnivaló. 
 

"Gyáva, és alávaló ítélet" 


Eldőlt a takonygerinc vs. szarkupac deathmatch, de végül Puzsér az, aki vesztett: a bíró szerint ugyanis az utóbbi kifejezés használata nagyon csúnya dolog, és ezért 1 év próbaidő jár.  Az ítéletet Puzsér ilyen arccal fogadja, ami nagyjából mindent el is mond arról, amit gondol: 

A szőrtelen lábtól a takonygerincig

Jogosan vetődik fel a kérdés: mitől durvább a szarkupac, mint a takonygerinc? Milyen objektív mérce alapján mondhatjuk embertársunkra az egyiket, míg a másikat nem? A bíró szerint utóbbi helyett bizonyára akadt volna sokkal kedvesebb szinonima is. Ez kétségtelen tény, de a takonygerinc helyett is találhatunk jóval frappánsabbat. A jelentésében hasonló "gerinctelen" kifejezésre például ennyi szinonimát lelünk egy egyszerű Google-keresés után: 
 

"erkölcstelen, szégyentelen, szabados, feslett erkölcsű, könnyelmű, gátlástalan, szemérmetlen, alávaló, galád, becstelen, hiteltelen, felelőtlen, jellemtelen, tisztességtelen" 


Mi a magunk részéről egyiknek sem örülnénk különösebben, de ha választhatnánk, akkor már inkább legyünk szarkupacok. Ez a kifejezés ugyanis mindössze annyiról árulkodik, hogy a használója valamiért nagyon nem szeret minket. A takonygerincű ezzel ellentétben arra utal, hogy az a személy a nyilvánvaló ellenszenvén túl egy állítást is megfogalmaz, nevezetesen hogy azért nem kedvel, mert gerinctelenek vagyunk. Az egyik szidalmaz, a másik minősít. 

A bíróság döntése tehát a következő: minősíteni szabad, szidalmazni nem. Aztán hogy melyik kifejezés minek számít, azt mindenki döntse el maga.

Nézd vissza a teljes adást ide kattintva!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való