KERESÉS search-close

Floppy és walkman, avagy régi kütyük és a mai gyerekek

szerző:
2016.05.14. 13:40

Egy amerikai felmérés szerint a gyerekek ma már szinte semmit nem tudnak a szüleik idejében divatos azonban mára elavult eszközökről. Két évvel ezelőtt mi is kíváncsiak voltunk, hogy itthon mi a helyzet.

Floppy és walkman, avagy régi kütyük és a mai gyerekek

Kezdetnek egy floppy lemezt adtunk a kíváncsi gyerekek kezébe. Láthatóan, hamar a tanácstalanság lett úrrá rajtuk. Végül megszületett a megoldás, azt azonban még valószínűleg Bill Gates sem gondolta volna, hogy az előző évszázad legnépszerűbb adathordózójára pár év elteltével már senki emlékszik.

Az orosz videójáték gyártás alfáját és omegáját, a Tetris-t igaz senki nem ismerte, mégis azonnal minden gyerkőc tudta, hogyan kell használni. Úgy tűnik, nekik már tényleg mindegy milyen játékról van szó, nagyon jól ismerik az összeset. A VHS kazettát és a bakelit lemezt meglepetésünkre mindenki ismerte. A klasszikus, tárcsázós telefon használatára is szinte pillanatok alatt rájöttek, mégis az okostelefonok világától már nem szívesen szabadulnának el.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való